Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 05. 2021. 17:24 >> 17:26
3

DEMOKRATE

"Medojević djeluje sinhronizovano sa DPS-om"

Povodom današnjeg slučaja uništavanja bilborda sa likom predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i poruka “Srbe na vrbe” predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi podnio je krivičnu prijavu protiv NN lica, saopšteno je iz koalicije “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi”.

Koalicija, koju predvode Demokrate, negirala je navode DPS-a, da su sami oštetili bilbord pa optužuju druge.

"Što se tiče besprizorne laži kako sami sebi uništavamo bilborde, podsjetili bismo radikalnu družinu nasilnika na nekoliko stvari, osim gnusne činjenice da je prije samo nekoliko dana aktivista DPS-a zaključao volontere Demokrata koji su realizovali kampanju od vrata do vrata i psihički i fizički ih maltretirao, o čemu se vodi postupak pred nadležnim državnim organima. Prema logici pljačkaša i bestidnika predvođenih Petrom Ivanovićem, i to su Demokrate uradile same sebi", poručuju Demokrate.

Kažu da je tokom prošle kampanje za lokalne izbore u Herceg Novom grupa za "DPS specijalne operacije" na čelu sa tadašnjim policijskim službenikom Novakom Lekovićem bila posebno aktivna baš u pogledu uništavanja predizbornih materijala Demokrata.

“Odlazećoj hobotnici ni tada nije pomogao Leković, koji je zbog uništavanja naših bilborda, kao i promocije i dijeljenja pogrdnih plakata bio nagrađen mjestom načelnika komunalne policije Tivat, pa neće ni ovoga puta. Vjerovatno su iza svega toga stajale Demokrate?”, navode Demokrate u reagovanju.

Kažu i da je još drastičniji primjer onaj kada je neposredno uoči izbora na Cetinju poslanik u Skupštini Danilo Šaranović, kako to tumači DPS „sam sebe fizički napao, i sam sebi uperio pištolj u glavu“.

“Pravda je ipak pokazala kako napadač na Šaranovića – gle čuda! – ipak nije bio Danilo Šaranović, već lice koje je nešto kasnije uhapšeno zbog planiranja više likvidacija tokom rata narko klanova! Vjerovatno su i iza ovoga bile Demokrate?”, navode u reagovanju.

Kažu da sinhronizovano sa DPS-om djeluje i poslanik DF-a Nebojša Medojević.

“Pa i on optužuje Demokrate za, kako cinično i krajnje nekolegijalno navodi, „samopovređivanje“. Ali, to je Nebojša Medojević, dobro poznat građanima kao odličan izvor humora. Samo je šteta što gosodin Medojević nema hrabrosti da sa svojom partijom provjeri povjerenje građana, već se samo pojavljuje kao portparol DF-a. Pretpostavljamo da bi mu za tačno nula osvojenih mandata krive bile Demokrate”, poručuju Demokrate.

Ističu da DPS sa pomagačima svim silama pokušava da u Herceg Novi unese crnu atmosferu straha i omraze, u kojoj, kako kažu Demokrate, DPS jedino može da se snađe.

“Za njih je sada pitanje političkog opstanka, kola su davno krenula nizbrdo, i oni odlično osjećaju da kontekst pohara, pljački, otimačina, prijetnji i nasilja odlazi u ružnu prošlost, i zato neće birati način da to na bilo koji način makar uspore kad već zaustaviti ne mogu”, stoji u reagovanju Demokrata.

Pozivaju građane Herceg Novog i Crne Gore da osude svaki vid nasilja i da, kako kažu, ne dozvole da im “profiteri šovinizma sa obije strane radikalne medalje upravljaju životima”.

“Povodom današnjeg slučaja uništavanja bilborda sa likom gradonačelnika Stevana Katića, i gnusnije, fašističke parole “Srbe na vrbe” predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi podnio je krivičnu prijavu protiv NN lica, uz insistiranje da se u interesu građana Novog sve otkrije u što kraćem roku i tome stane na put. Podsjećamo da je nalogodavac već poznat policiji”, zaključuje se u reagovanju Demokrata.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније