Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Izvor: Dan [ I. P. ]

01. 10. 2021. 07:24 >> 07:25

U PODGORICI

Skuplji taksi ako cijene goriva nastave da rastu

Posljednje poskupljenje goriva navelo je taksiste na razmišljanje o promjeni cijena usluge prevoza.

Kako kaže Novica Kovačević, iz Luks taksija, prethodnih dana bilo je predloga za povećanje cijena, ali konačan stav nije donijet.

"Prijedloga je bilo, a da li će se postići kakav dogovor u narednom periodu vidjećemo. Gorivo je osnovni razlog zbog čega se razmišlja o korigovanju cijena usluga", rekao je Kovačević.

Povećanje cijena usluga prije dva dana najavio je autobuski prevoznik Haris Alivodić, poručujući da će u narednih 15 dana poskupiti autobuske karte za deset centi, a to će povući i povećanje cijena mjesečnih karata.

Predstavnik taksi firme Lider Saša Đurović navodi da oni za sada neće povećati cijene prevoza.

"Vozićemo i dalje za 50 centi po kilometru i sa startom od 0,50 eura. Mi smo cijene prevoza snizili kada smo počeli da radimo, nakon pauze u prvom talasu pandemije korona virusa. Sada bi imali razlog da povećamo cijene usluga, ali trpjećemo dok budemo mogli. Povećanje cijena goriva utiče negativno na poslovanje naše firme. Mi mjesečno sipamo do 10.000 litara gorivo, kad to pomnožite sa tri centra koliko je poskupila nafta dobije se cifra koja se izdvoji na poskupljenje. U našem voznom parku je 50 vozila, od toga je deset vozila po ugovoru sa Aerodromima Crne Gore na aerodromu, a u gradu je 40. Ukoliko se nastavi povećanje cijena goriva bićemo prinuđeni da korigujemo cijene, to jeste da ih povećamo", naveo je Đurović.

Za sada cijene taksi usluga neće se promijeniti ni u firmi Naš taksi.

"Poskupljenje cijena goriva je još jedan od naših problema jer ona utiče na poslovanje naših firmi. Međutim, zbog nelojalne konkurencije na svakom koraku ja trenutno ne razmišljam o poskupljenju taksi usluga. Na potezu je država odnosno Poreska uprava jer nisam siguran da su svi ljudi koji se bave taksi prevozom fiskalizovani. Ja zbog te konkurencije koja se nije fiskalizovala ne smijem da povećam cijene jer to direktno utiče na moje poslovanje. Ako nastavi da raste cijena goriva, onda ću razmisliti o poskupljenju", saopštio je Aleksandar Vujović, vlasnik firme Naš taksi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније