Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

30. 07. 2022. 09:10 >> 11:40
2

ISTRAŽIVANJE CGO

"Za reprezentaciju i smještaj Spajić potrošio preko 27 hiljada"

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, za 16 mjeseci mandata potrošio je sa službene kartice nešto više od 27 hiljada eura za reprezentaciju i smještaj, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje. Osim redovne zarade, u istom periodu prihodovao je i 4.804 eura dnevnica za službena putovanja u inostranstvo, navodi se u saopštenju.

“Ministarstvo finansija je bivšem ministru, tokom mandata, pokrivalo i troškove mobilnog telefona u ukupnom iznosu od 1.065 sura. Obveznici su nešto više platili telefon bivšem državnom sekretaru, Janku Odoviću, ukupno 1.346 eura, od čega najviše u septembru 2021, kada je plaćeno čak 328 eura”, saopšteno je iz CGO.

Podaci koje je Centar za građansko obrazovanje (CGO) dobio od Ministarstva finansija pokazuju da je vožnja bivšeg ministra, vozilom marke Mercedes, u posljednjih 11 mjeseci njegovog mandata, koštala 3.136 eura, pri čemu je najviše goriva potrošeno u februaru ove godine - 39, a najmanje u decembru 2021.godine, ukupno 92 eura.

“Identične informacije tražene su i za aktuelnog ministra, a u odgovoru na naš zahtjev Ministarstvo finansija navodi da ministar Damjanović ne duži telefon, da nije imao troškova reprezentacije, i da nema podataka o troškovima prevoza. Do sada je Damjanoviću isplaćeno 166 eura na ime dnevnica”, zaključili su iz CGO.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније