Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

16. 06. 2022. 14:30 >> 14:27

NVO UGOSTITELJI

Smanjenje taksi i naknada spašava biznise

Umanjenje taksi i komunalnih naknada su od izuzetnog značaja za sve ugostitelje koji posluju na teritoriji opštine Podgorica, kazali su iz NVO ugostitelji Crne Gore.

Iz te NVO su iskazali zahvalnost Glavnom gradu, koji je, kako su kazali, prepoznao, razumio i odlučio da riješi dio problema sa kojima se ta struka suočava.

"Veliki broj ugostitelja još uvijek nije uspio da nadoknadi gubitike iz prethodnog perioda koji je obilježila pandemija korona virusa, pa svako umanjenje poreza i taksi od velikog je značaja za nas, posebno sada preko ljeta kada su naši prihodi desetkovani, jer je sav promet uglavnom preusmjeren na primorje", navode ugostitelji.

Oni su apelovali na ostale lokalne samouprave da postupe na isti način, u mjeri u kojoj je to moguće, kako bi pomogli ugostiteljima posebno u opštinama koje nemaju razvijen turizam, a koji, kako su kazali, mogu biti primorani da zbog smanjenja prihoda otpuštaju preko ljeta radnike ili zatvaraju lokale zbog loše posjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније