Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ RTCG/RTNK ]

23. 10. 2024. 14:33 >> 12:24
1
Čitaj mi:

otvorena nova zgrada rtnk

Spajić: Vlada za RTNK opredijelila oko pet miliona eura

Nakon gotovo tri decenije rada, Radio-televizija Nikšić konačno dobija radni prostor kakav zaslužuje. Ujedno pokazujemo da umjesto zapuštenosti i rušenja, Dom revolucije u centru Nikšića napokon dobija svoju svrhu, kazao je premijer Crne Gore Milojko Spajić. Spajić je kazao da je Vlada za RTNK opredijelila oko 5 miliona eura, i najavio izgradnju velikog filmskog studija.

On je govorio danas na svečanosti upriličenoj povodom otvaranja nove zgrade RTV Nikšić.

"Radujemo se što danas svjedočimo ovom značajnom trenutku, kako za Nikšić tako i za medijsku zajednicu Crne Gore. Nakon gotovo tri decenije rada, RTNK konačno dobija radni prostor kakav zaslužuje. Ujedno, pokazujemo da umjesto zapuštenosti i rušenja Dom revolucije u centru Nikšića koji je na to čekao decenijama, napokon dobija svoju svrhu. Važno nam je da su mediji slobodni i da rade profesionalno. Poseban je značaj javnih emitera koji govore o temama i problemima koji se tiču građana u lokalnim zajednicama. RTNK najstariji je i najveći lokalni emiter u državi, ali je uveliko prevazišao karaktere lokalnog jer donosi aktuelnosti i iz Žabljaka, Šavnika, Plužina i Danilovgrada", naveo je Spajić. 

Kako je kazao, RTNK se od prošle godine gleda i u cijeloj državi i postiže značajne rezultate.

"Zahvalni smo vam što svakodnevno pomažete da budemo odgovorniji i transparentniji. Takođe, zahvalni smo na odabiru ključnih društveno odgovornih tema, kao i na trudu da se kao društvo odbranimo od lažnih vijesti i dezinformacija kojih je previše ovih dana. Želim da i ovaj novi prostor od preko 2.000 kvadrata ispunite profesionalizmom, entuzijazmom i trudom... Država će nastaviti da brine o javnim servisima. Vlada je za RTNK opredijelila ukupno oko 5 miliona eura i zato je sada prava prilika da najavim sljedeću fazu razvoja ove medijske kuće. U narednom periodu biće finansirana izgradnja velikog filmskog studija Radio Televizije Nikšić", zaključio je on. 

Kovačević: Nova zgrada simbolizuje novu eru informisanja i medijske slobode u Nikšiću

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da ova zgrada simbolizuje novu eru informisanja i medijske slobode u Nikšiću.

"Ona je dokaz da se veliki projekti, od vitalnog značaja za našu zajednicu, mogu ostvariti uz odgovornost, posvećenost i jasan cilj", kazao je na današnjoj svečanosti Kovačević.

Kako je kazao, ovaj projekat višemilionske vrijednosti, pokrenut i završen u toku aktuelnog mandata, predstavlja zajednički trud mnogih – od onih koji su donijeli vizionarske odluke do stručnjaka i radnika koji su ga proveli u djelo.

"Uprkos brojnim izazovima, uspjeli smo da u srcu Nikšića, u Domu revolucije, izgradimo moderan i funkcionalan prostor koji će služiti ne samo medijskim radnicima, već i građanima Nikšića. Naša televizija sada dobija savremene uslove za rad, prostor koji će podstaći kreativnost, inovaciju i profesionalizam", naveo je Kovačević.

Vuković: U novu zgradu useljava slobodan medij

Na svečanosti je govorio i predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković.

Kako je kazao, godinama unazad, Radio-televizija Nikšić radila je u uslovima koji su bili ispod svakog standarda – stara zgrada, zastarjela oprema, ograničeni resursi. Ipak, i pored svih teškoća, u posljednje tri godine, naglasio je Vuković, postala je istinski servis građana i medij kojem se vjeruje.

"Sada, sa velikim zadovoljstvom možemo reći da u novu zgradu, vrijednu gotovo 5 miliona eura, useljava slobodan medij – glas građana, simbol transparentnosti i odgovornosti. Više nema cenzure, niti skrivanja istine", naveo je on.

Radio-televizija Nikšić, kako je kazao, danas pripada svima.

Marković: Otvaramo novo poglavlje i ispisujemo najsvjetlije stranice u istoriji

Direktor RTNK Nikola Marković poručio je da poslije 29 godina otvaraju novo poglavlje i ispisuju najsvjetlije stranice u istoriji Radio – televizije Nikšić.

"Nova zgrada na nekoliko hiljada kvadrata i najsavremenija oprema kojom danas po prvi put realizujemo program, ostvarenje su sna brojnih generacija novinara i ostalih u lokalnom javnom servisu", kazao je Marković.

Kako je istakao, poslije 23 mjeseca mukotrpnog rada uspjeli su da pretoče u djelo ideju koja je decenijama čekala da iz sna pređe u javu.

"Ponosni što je baš ova generacija u Radio-televiziji to ostvarila, želimo da svoj uspjeh podijelimo sa onima koji su osmislili ovu ideju, koji nijesu dali da se ugasi, sa svima koji su sebe utkali u ovaj kolektiv, jer uspjeh i radost imaju smisla samo ako se dijele i mi to danas činimo", naveo je Marković.

Svečanosti prisustvuju brojni ambasadori, ministri, predstavnici političkih partija, vjerskih organizacija, nevladinih organizacija, kulturni poslenici…

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније