Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

06. 07. 2024. 09:56 >> 09:57
Čitaj mi:

reagovanje u opasnim situacijama

Realizovana vježba i obuka gašenja požara na Luštici

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) organizivala je u saradnji sa Timom za hitno reagovanje kompanije Luštica Bay Development obuku za gašenja požara sa mora i kopna, a nakon toga i vježbu na kojoj su testirani ljudstvo i oprema za reagovanje u ovakvim situacijama.

"UPSUL ovakve zajedničke obuke i vježbe smatra od izuzetnog značaja u cilju spremnosti za hitno reagovanje u lukama i marinama, kao i na otvorenom moru, gdje su potrebni brzi i efikasni odgovori, imajući u vidu veliku koncentraciju plovnih objekata tokom turističke sezone koji uplovljajavju u crnogorske luke. Obuka je održana je u Petrovićima - Luštica s ciljem ubježbavanja ljudstva za gašenje požara na moru sa spasilačkih čamaca UPSUL-a i upotreba protiv-požarnih pumpi, u cilju zajedničke koordinacije spasilačkih timova u kriznim situacijama, a u okviru poslovno-tehničke saradnje sa kompanijom Luštica Developmentom", navode u saopštenju.

 

Na vježbi koja je trajala tri sata učesnici su se upoznali sa karakteristikama pumpi, njihovoj upotrebi i održavanju, nakon čega se pristupilo zajedničkoj vježbi na kamenitoj obali i brdu Luštica. 

"Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama nastaviće sa ovakvim i sličnim aktivnostima i u narednom periodu, kako bi se podigla i unaprijedila spremnost institucija i privrednih društava u cilju što bržeg i efikasnijeg reagovanja na sve moguće krizne situacije na kopnu i moru", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније