Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović [ Dnevnik TVCG ]

10. 09. 2024. 19:57 >> 20:20
Čitaj mi:

DONJE MRKE

U požaru izgubili i kuću i radionicu: Aćimići primorani da žive u trafici

Nakon jučerašnje kiše, još kaplje sa plafona jedinog preostalog na zgarištu nekad porodične kuće Aćimića u Donjim Mrkama.

"Moj suprug je noć proveo na ovom poljskom krevetu. Kiša je padala, ali odavde neće nigdje", započinje razgovor za Dnevnik TVCG Leposava Aćimić. 

Iako je skoro mjesec od pozara u kojem su izgubili sve, šok ne jenjava. Vatra je progutala radionicu koja je 80-godišnjem Mitru značila zivot.

"On ne može sa tim da se pomiri. Neka su djeca živa zdrava. Sve je pošlo", kaže Leposava. 

Aćimićima su privremeni smjestaj ponudili rođaci, ali zbog supruga koji odbija da napusti zgarište, ali i stoke o kojoj Leposava brine, ona sada živi u trafici.

Od opštine su dobili pomoć od 600 eura.

Kako je kazao Dragan Božović, sekretar Crvenog krsta, u pitanju je jednokratna pomoć sa kojom Aćimići slabo šta mogu priuštiti.

"Akoznamo da naš grad ima budžet za projekte od 132 miliona eura i ako znamo da isti Sekretarijat raspolaže sa dva miliona i 600 eura, porodici koja ima sve uslove, tih 600 eura ne može da traje ni 15 dana", smatra on. 

Rješenje bi mogao biti stambeni kontjener koji košta nekoliko hiljada eura.

"Kao društvo smo posrnuli, ako to ne možemo obezbijediti Aćimićima", rekao je Božović.

U muci koja ih je zatekla, Leposava se zahvaljuje svima koji su im ponudili pomoć i uputili riječi podrške. A nakon svega što ih je zadesilo ima samo jednu želju.

"Da imamo toplo mjesto da legnemo. Sad kad počne zima ne možeš pred kućom izaći, a ne da se sjedi u trafici koja nema ni vrata", rekla je Leposava. 

Uplatom novca na žiro račun, svi možemo pomoći da Aćimići dočekaju zimu u toplom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније