Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

30. 03. 2024. 20:15 >> 21:00
1
Čitaj mi:

PES

Čarapić: URA odlučila da reciklira svoju jeftinu politikantsku priču

Kako bi skrenuli pažnju sa raskrinkane afere Do Kvon, URA je odlučila da reciklira svoju jeftinu politikantsku priču vezanu za "Zakon o porijeklu imovine" ili kako ga je Dritan Abazović u njegovom populističkom maniru nazivao - Antimafija zakon, izjavio je poslanik Evrope sad (PES) Vasilije Čarapić. 

"Memorandumskim partnerima Nebojše Medojevića ne bismo pridavali značaj na ovu temu, da nije pomenuta i 44. Vlada. U danima dok ova Vlada pokušava da u svega nekoliko mjeseci ispravi i nadoknadi sve što je Abazovićeva propustila, ne možemo, a ne podsjetiti građane što je značio "Antimafija zakon" nekadašnjeg premijera i kakve je domete imao. Gromoglasno najavljivan "Antimafija zakon" je uspio da ujedini Evropsku komsiju, crnogorski nevladin sektor, većinu poslanika u prethodnom sazivu i stručnu javnost u ocjenama da je riječ o novom predizbornom marketingu URA", izjavio je Čarapić.

Kaže da se Abazović oglušio na izostanak pozitivnog mišljenja iz Evropske komisije i na činjenicu da mu je sugerisan nastavak konsultacija sa stručnom jacnošću i civilnim sektrorom.

"Osim što je ignorisao takve sugestije, on je uporno iz uskopartijskih interesa insistirao da zakon koji nije imao podršku poslanika, bude aktivno u fokusu, čime je u velikoj mjeri ugrožavao sve naše institucije u nesmetanoj komunikaciji sa Evropskom komisijom i oko drugih zakona", kaže Čarapić.

Za razliku od 43. Vlade, 44. Vlada intenzivno pregovara sa Evropskom komisijom i radi na modelu koji će biti prihvatljiv za sve, a naročito onima kojima treba da služi kao najvažnije oružje u vraćanju nezakonito stečene imovine, tvrdi poslanik PES-a.

"Takođe, Vlada radi i da povrati povjerenje Evropske komisije i drugih institucija koje je bilo ozbiljno poljuljano od strane 43. Vlade, koja je negirala nedostatak pozitivnih mišljenja na zakon. Ovom prilikom informišemo javnost da je u toku rad na izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću u saradnji sa evropskim partnerima, a o samim izmjenama će i šira javnost biti upoznata na transparentan način i uz dostavljanje vjerodostojnog mišljenja Evropske komisije, kada posao bude priveden kraju. Realizacija je sigurna, jer za razliku od rada i pristupa URA i 43. Vlade, aktuelna Vlada neće ostaviti polovična i predlagati neodrživa rješenja", kazao je Čarapić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније