Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

24. 03. 2024. 10:46 >> 10:46
Čitaj mi:

CGO

U Crnoj Gori bez pomaka u uvažavanju patnji civilnih žrtava rata

Na Međunarodni dan prava na istinu o teškim kršenjima ljudskih prava i dostojanstva žrtava, Nevladina organizacija CGO odaje počast žrtvama ovih zločina i ukazuje na važnost napora boraca i borkinja za ljudska prava u pravcu uspostavljanja društva zasnovanog na funkcionalnoj vladavini prava i solidarnosti.

"Podsjećamo da u Crnoj Gori nema adekvatnih sistemskih pomaka kad je riječ o uvažavanju patnji žrtava, kao i da civilne žrtve posljednjeg rata iz 90ih do danas nijesu prepoznate Zakonom o boračkoj i invalidskoj zaštiti, što se nadovezuje na konstrukciono loše postavljene sudske procese o slučajevima ratnih zločina koji su uopšte i procesuirani u Crnoj Gori", navode u CGO.

Kako dodaju, napredak u mnogim sferama nije doveo do adekvatnog napretka i u poštovanju ljudskih prava ni na širem nivou, na što ukazuje trajući rat u Evropi kroz agresiju Rusije na Ukrajinu, ali i rat Izraela i Hamasa, u kojem stradaju nevini civili.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније