Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V.

15. 01. 2024. 19:56 >> 20:05

PODRUŽNICA TIVAT

Matica Boke osudila izjave hrvatskih ministara

Matice Boke, podružnice Tivat osudila je izjave hrvatskih zvaničnika u kojim, kako kažu, prepoznaju targetiranje dijela Bokelja.

“U izjavama, hrvatskih velikodostojnika od 13. i 14. januara prepoznajemo targetiranje dijela Bokelja, koji su i naša briga, to ne možemo da ih ne osudimo, prepoznajući uvijene prijetnje Bokeljima srpskog porijekla i svim Srbima koji žive u Boki Kotorskoj, što će nadamo osuditi i šira zajednica i svi oni koji plediraju da se "bave Bokom Kotorskom" i na tome dobijaju političku dobit, a neka se sami prepoznaju”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Ivan Starčević, predsjednik UO Matice Boke, podružnice Tivat.

Kada je riječ o brodu Jadran Starčević kaže da je to plovilo bilo jugoslovensko vlasništvo.

Kaže i da je tabla u Morinju skandal nad skandalima i prikaz nemoći i nepostojanja crnogorske, pravne i samosvojne države koja ne može da sprovede svoje odluke, na svojoj teritoriji.

“Lakrdija, farsa i podla namjera da se ukalja obraz časnih i poštenih ljudi i unesu tenzije u podjeljeno crnogorsko društvo oko jedne apsolutne laži, obmane i istorijskog falsifikata da je ´91-92. bila neka "Velikosrpska agresija na Hrvatsku"...”, zaključio je Starčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније