Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

22. 10. 2023. 10:29 >> 10:52

LUKŠIĆ

Dron, plovila i skuteri i danas u potrazi za tijelom Moldavke

Nastavljena je potraga za nestalom moldavskom državljankom koju su prije dva dana odvukli talasi na Sutomorskoj plaži, a u potrazi pomaže i dron saopštio je za Portal RTCG načelnik Uprave za pomorsku sigurnost i upravljanje lukama (UPSUL) Žarko Lukšić. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da danas u potrazi učestvuju i tri, četiri plovila i skuteri iz Bara.

On je podsjetio da se za mladom Moldavkom traga od petka nakon 17 sati. Pretražuje se kompletan Sutomorski zaliv od Crnog rta do rta Ratac.

“Pet državljana Moldavije krenulo je iz Bara sa tri supa, odnosno stendap daske na naduvavanje. Njih je južni vjetar odnio do brda. Dva supa su uspjela da se dokopaju obale, sa tri mlada moldavska državljanina, dok je treći ostao kod stijene i mi smo sami detektovali da se nešto dešava na moru. Čamac je isplovio iz Bara i bili smo za 15 minuta tu. Bili su veliki talasi do četiri metra”, kaže Lukšić.

Spasioci su došli su na 70 metara do njih, međutim, zbog ogromnih talasa nijesu mogli da priđu davljenicima.

“Oni su došli do same obale, ali nažalost zbog iscrpljenosti, jedna osoba se utopila”, kazao je Lukšić.

Upozorava da je ovo treći slučaj utopljenja usred nevremena od početka godine.

UPSUL broji šest spasilaca koji dežuraju 24 sata.

"Uprkos specijalnim plovilima, naši zaposleni svaki put rizikuju život kada po nevremenu intervenišu. Nas nema ko da spašava, zato molimo građane da se klone mora kada je na snazi crveni meteo alarm. Nadam se da će nadležne inspekcije početi da djeluju", rekao je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније