Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ана Поповић [ TVCG ]

20. 01. 2023. 07:48 >> 07:43

VLADA ZA TVCG

Razmotrićemo zahtjeve Udruženja podstanara

Građanima treba omogućiti da imaju i krov nad glavom - svoj ili iznajmljen. Međutim, i to je postalo luksuz, pa pored rekordnih cijena stanova i kirije premašuju mogućnosti. Zbog toga iz Udruženja podstanara Crne Gore traže pomoć Vlade.

Udruženje podstanara uputilo je zahtjev Vladi da odobre subvencije na kirije i električnu energiju kako bi olakšali život podstanarskim porodicama. Kažu da je krajnje vrijeme da se ovim pitanjem pozabave na višem nivou.

Ne postoji način da se ovo može prevazići, ako država neinterveniše i ako donosioci odluka ne shvate da zaista moraju pomoći podstanarima. Posebno zbog toga što su među njima najranjivije kategorije društva: penzioneri, samohrani roditelji, osobe sa invaliditetom, kojima je život sam po sebi već otežan.

"Svjedočimo raznim teškim situacijama kroz koje prolaze danas podstanarske porodice jer više nijesu u mogućnosti da ispune obaveze ni prema stanodavcima ni prema sebi", kazao je Dragan Živković iz Udruženje podstanara Crne Gore.

Ovih mjeseci Udruženje svakodnevno svjedoči tim problemima te pravim porodičnim dramama. A aktuelna situacija nije se mogla predvidjeti, zbog čega su i odlučili da zakucaju na vrata Vlade Crne Gore.

Iz Vlade su za TVCG saopštili da će se odrediti prema ovom pitanju, uzimajući u obzir kompleksnu situaciju u kojoj se podstanari nalaze.

Nakon što i formalno pristigne zahtjev, Vlada će zadužiti resorna ministarstva da organizuju sastanak sa predstavnicima Udruženja podstanara Crne Gore, saopšteno je TVCG iz kabineta.

Kako su kazali, u skladu sa zakonom, zajednički će razmotriti mogućnost eventualne realizacije njihovih zahtjeva.

U Udruženju se nadaju da će nadležni organi u što kraćem roku krenuti u rješavanje njihovog problema koji pogađa na desetine hiljada podstanarskih porodica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније