Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Emina Hodžić Knežević, TVCG ]

04. 10. 2022. 07:02 >> 07:06

UPOZORENjA LjEKARA

Fizička aktivnost najvažnija u borbi protiv bolesti srca

Podatak da je trećina opšte populacije i 80 odsto adolescenata fizički neaktivno, zabrinjava ljekare.

Zato je fizička aktivnost glavna u borbi protiv svih bolesti, među kojima su i kardiovaskularna oboljenja koja su sve češća, poručeno je sa skupa kardiologa u Ulcinju.

Ljekari upozoravaju da ne mogu sami i da im je potrebna pomoć društva, ali i medija.

Kardiovaskularne bolesti su glavni uzrok smrtnosti od kada je svijeta i vijeka, a podaci koji ukazuju da 19. miliona ljudi umire od bolesti sistema srca ne ohrabruju zbog čega je akcenat na prevenciji uz veliki znak uzvika.

Najnonoviji podaci kažu da je jednom cigaretom u organizam ne unesimo 4.000, već 9.000 različitih, toksičnih supstanci od kojih su 50 prepoznate kao kancerogene.

Susret stručnjaka pod sloganom “Svim srcem za zdravo srce”, u organizaciji Medical Crna Gora, potvrdio je da bez konkretnog plana djelovanja crnogorska zajednica ostaje na istom uz nezdravo društvo i prebukiran zdravstveni sistem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније