Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

15. 05. 2024. 13:54 >> 15:43
Čitaj mi:

OTVOREN OBNOVLJENI PROSTOR

U rekonstrukciju kolašinskog ZHMP uloženo više od 36.000 eura

U Kolašinu je otvorena adaptirana jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP), u čiju rekonstrukciju je uloženo preko 36 hiljada eura.

Jedinicu su otvorili direktor ZHMP Vuk Niković, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić i predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić.

"ZHMP je u adaptaciju i opremanje jedinice uložio 36.246 eura sa PDV-om, dok je određeni novčani iznos donirala Opština Kolašin", kaže se u saopštenju.

Niković je, kako je saopšteno iz ZHMP, rekao da je hitna pomoć u Kolašinu osma adaptirana jedinica Zavoda.

Navodi se da je unapređenje hitne medicinske pomoći u Crnoj Gori počelo 2021. godine, a u planu je da do kraja 2025. godine sve jedinice hitne pomoći budu adaptirane i savremeno opremljene.

"Nadam se da ćemo do tog perioda imati i kadar koji će moći da pokrije i pruži uslugu hitne medicinske pomoći svim građanima Crne Gore ali i turistima. Nadam se da ćemo do kraja juna otvoriti i jedinicu hitne medicinske pomoći na Žabljaku", rekao je Niković.

On je kazao da su Kolašin i Crna Gora turistička destinacija koja je u pretpristupnim pregovorima sa Evropskom unijom.

"Zato je naophodno da unaprijedimo i održimo kvalitet pružanja hitne medicinske pomoći u zemlji i privedemo je savremenim standardima. Takođe, po prvi put građani vide i znaju gdje završava novac koji nam država obezbjeđuje", dodao je Niković.

Sekulić je rekao da je Kolašin dobio hitnu pomoć kakvu zaslužuje kao važan turistički centar Crne Gore.

Prema njegovim riječima, Kolašin je dobio rekonstruisan zdravstveni objekat u koji su uložena značajna sredstva i koji je sada reprezentativan, urađen u skladu sa najvišim standardima medicine.

"Namjera je da se cjelokupna infrastruktura javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori podigne na viši nivo", rekao je Sekulić.

On je zahvalio Nikoviću, koji, kako je dodao, ulaže ogromne napore da podigne nivo zdravstvene usluge u hitnoj medicinskoj pomoći ali i uslove rada na teritoriji države.

Navodi se da su otvaranju prisustvovali i predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić i direktor Doma zdravlja Kolašin Milan Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније