Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

02. 09. 2022. 12:49 >> 12:48

CRVENI KRST CG

Podjela školskog pribora za 240 učenika RE populacije

Na početku školske godine, Crveni krst Crne Gore obezbijedio je školski pribor za 240 učenika RE populacije koji pohađaju nastavu u 7 gradskih škola. Podjela je počela juče i biće nastavljena sljedeće sedmice.

"Crveni krst Crne Gore u okviru svog mandata realizuje brojne aktivnosti namijenjene pripadicima romske i egipćanske populacije sa akcentom na njihovo osposobljavanje za samostalni život i postepeno smanjenje zavisnosti od humanitarne pomoći", navodi se u saopštenju Crvenog krsta Crne Gore.

Kako navode, aktivnosti u proteklom periodu su se u najvećem dijelu odnosile na očuvanje zdravlja i njegovanje zdravih stilova života, obrazovne aktivnosti, osposobljavanje za deficitarna zanimanja i povećanje zapošljivosti, psihosocijalnu podršku, distribuciju humanitarne pomoći i logističku podršku raznim organizacijama i institucijama.

"Osnaživanje žena je takođe jedna od važnih komponenti našeg rada, pa su tako u prethodnom periodu pripadnice RE populacije podržane u vođenju sopstvenih biznisa i pohađanju obrazovnih i stručnih kurseva radi unaprijeđenja tehničkih vještina, te svijesti o zdravlju i rodno zasnovanom nasilju", ističu iz Crvenog krsta Crne Gore.

Kako dodaju, kvalitetno i dostupno obrazovanje, kao temelj uspješne integracije, je prioritet, te je zbog toga Crveni krst Crne Gore posebnu pažnju posvetio upisu sve djece RE populacije u škole kao i uključivanju što više škola u proces njihove aktivne integracije.

"Početak nove školske godine je na pomolu i tim povodom, u cilju pružanja podrške svim školarcima romske i egipćanske pripadnosti koji nemaju mogućnosti da nabave školski pribor, Crveni krst Crne Gore je, kao i prethodnih godina, na početku školske godine, obezbijedio školski pribor za 240 učenika koji pohađaju nastavu u 7 gradskih škola („Božidar Vuković Podgoričanin“, „Marko Miljanov“, „21. maj“, „Savo Pejanović“, „Vuk Karadžić“, „Vladimir Nazor“ i „Oktoih“) i školu „29. novembar“ u Dinoši", ističe se u saopštenju.

Kako navode, školski pribor je nabavljen uz podršku dugogodišnjeg partnera Crvenog krsta Crne Gore, organizacije LDS Charities, a podjela je počela juče i biće nastavljena sljedeće sedmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније