Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

07. 06. 2022. 10:30 >> 10:28

PRVI SASTANAK U RIMU

CG dio međunarodnog tijela za borbu protiv krađe i preprodaje ljekova

Predstavnici Instituta za ljekove i medicinska sredstva prisustvovali su prvom sastanku partnera na projektu MEDI-THEFT koji je održan u Rimu, a u cilju planiranja aktivnosti za borbu protiv krađa i preprodaje ljekova.

Institut je, kako napominju u saopštenju, prepoznat od međunarodnih regulatornih tijela kao partner u borbi protiv organizovanih krađa ljekova.

Prvom sastanak partnera na projektu MEDI-THEFT održan je u prostorijama Agencije za ljekove Italije (AIFA).

Kako dodaju, sastanak je organizovan u svrhu planiranja aktivnosti u okviru projekta MEDI-THEFT, čiji je cilj borba protiv krađa i preprodaja ljekova, kroz razvoj platforme bazirane na obavještajnim podacima za izvještavanje, analizu i razmjenu podataka.

Ovaj projekat se finansira iz Programa fonda za unutrašnju bezbjednost Evropske unije, a sprovodi ga AIFA, u saradnji sa Fondacijom za bezbjednost i slobodu Evrope (SAFE), Centrom za transnacionalni kriminal (Transcrime), Poligrafskim institutom i državnom kovnicom (IPZS), udruženjem industrije za paralelni uvoz – Pristupačni ljekovi Evrope (AME), Službom policije Italije, Agencijom za ljekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) i Institutom za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CInMED).

"Kroz ovaj projekat će se omogućiti identifikacija i prevencija kriminalnih aktivnosti i razviti sistem za rano upozoravanje kako kradeni ljekovi ne bi dospjeli u legalne lance snabdijevanja", istakla je direktorica CInMED-a Snežana Mugoša.

CInMED je od početka aktivno učestvovao u realizaciji projekta, a dalje aktivnosti biće usmjerene na njegovu promociju, izvještavanje i organizovanje konferencija sa međunarodnim učešćem, u cilju aktuelizacije i širenja svijesti o ovom problemu.

Iz CInMED-a naglašavaju da su dobili nesebičnu podršku međunarodnih partnera za sve vidove saradnje u okviru nadležnosti ovih institucija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније