Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 09. 2024. 15:59 >> 16:12
Čitaj mi:

ODGOVOR NOVINARKE PORTALA RTCG

Javni servis iznio činjenice o radu CInMED, nijesmo tu da pišemo afirmativne tekstove

Objavom teksta "Institut za ljekove izdvajao novac za PR usluge suprotno sistematizaciji?" Portal RTCG nije stvarao lažnu sliku o radu te ustanove kako to tvrdi direktorica Snežana Mugoša, već je informisao javnost o činjenicama koje potvrđuju i dokumenta Državne revizorske institucije (DRI).

Priznajete da ste angažovali lice koje je sprovodilo obuku zaposlenih za javne nastupe, ali ne prihvatate kritiku na račun svog poslovanja, već smatrate da je direktor nedodirljiv i da je neophodno pisati samo afirmativne tekstove o CInMED što nije i ne smije biti jedina uloga Javnog servisa. 

Jedina naša krivica je, sudeći po Vašem demantiju, da smo "zloupotrijebljeni zarad ličnih interesa nedobronamjernih pojedinaca", što ovdje nikako nije slučaj, jer je autorka teksta sagledala činjenice i akte po kojima poslujete i iznijela ih u javnost. Uz to je sve potkrijepila dokumentacijom koja je javna - dokumentima DRI i Statutom Instituta za ljekove i medicinska sredstva.

Umjesto obrušavanja na zaposlene za koje vjerujete da Vam rade iza leđa, voljela bih da nam prezentujete koje ste to "najuspješnije naučnike iz Crne Gore i eminentne stručnjake iz regiona" angažovali jer na portalu CInMED i dalje nema podataka o tome ko su članovi Komisije koja odobrava ljekove za pacijente u Crnoj Gori, kao ni ko su eksperti koje angažujete o čemu smo ranije već informisali javnost.

Kako se pozivate na transparentnost u poslovanju i na dobre primjere EU praksi, pozivamo Vas da u skladu sa tim praksama a po ugledu na Agenciju za ljekove u Hrvatskoj objavite spisak članova Komisije koju ste imenovali i eksperata koje angažujete sa njihovim izjavama koje pokazuju da nijesu u konfliktu interesa.
Ti podaci javnosti nijesu poznati, a ne bi trebalo da bude tako.

Autorka teksta nije ni konstatovala da li je mišljenje DRI o poslovanju CInMED za 2022. godinu bilo pozitivno ili nije. U tom dokumentu se jasno navodi da jesu izdvajana sredstva za PR usluge, a Vi ste nam kazali da sami obavljate taj posao.

U demantiju zapravo i ne poričete da ste angažovali osobu koju plaćate da pruža PR usluge.

Rado ćemo, u susret dobroj saradnji, objaviti podatke o tome koliko je osoba do sada angažovano za pružanje PR usluga, da li su u pitanju fizička ili pravna lica, te da li ste nastavili da ih angažujete i tokom 2023. i 2024. godine koje nijesu bile predmet interesovanja DRI. Takođe nas interesuje koliko ste ukupno sredstava utrošili imajući u vidu član 23 Zakona o ljekovima u kojem se navodi da se sredstava koja CInMED prihoduje koriste isključivo za ispunjenje nadležnosti koje su zakonom propisane.

CInMED je institucija od izuzetnog značaja za sve građane Crne Gore i naš cilj nije da narušimo "pozitivan imidž Instituta", već suprotno, da građanima damo što više informacija o onima koji se bave kontrolom bezbjednosti ljekova u našoj državi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније