Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

12. 09. 2024. 16:43 >> 19:14
4
Čitaj mi:

REAGOVANJE CInMED

Mugoša: Sve radimo po zakonu, transparentno, domaćinski i ostvarujemo odlične rezulltate

Iz kabineta direktorice Instituta za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) Snežane Mugoše stiglo je reagovanje u kome navodi da mediji objavljuju senzacionalističke i tendenciozne tekstove, a sve, kako tvrdi, sa ciljem da se stvori lažna slika o radu i naruši pozitivan imidž Instituta.

"Izražavamo zabrinutost i žaljenje što se u javnosti neprestano od momenta promjene upravljačke strukture u CInMED-u pokušava osporiti naš rad i ostvareni rezultati u tom periodu. Po karakteru plasiranih informacija može se zaključiti da određena lica unutar Instituta, vođena neostvarenim ličnim ambicijama, pokušavaju da podrivaju rad ove institucije. Umjesto da doprinesu razvoju, njihovi postupci imaju za cilj destabilizaciju i unošenje negativne atmosfere u Institut. Mi to ne želimo i nećemo dozvoliti. Institut je pokrenuo propisana zakonska sredstva kojima će se boriti protiv bilo koje vrste opstrukcije rada institucije koja je nezavisna, nepristrasna i posvećena javnom zdravlju", poručuju iz CInMed.

Kažu da unutrašnju organizaciju rada i upravljanje Institutom procjenjuju nadležni organi kroz zakonom uspostavljene mehanizme izvještavanja i revizije koji su do sada uvijek bili pozitivni.

"A ne pojedinci sa nerealnim i nezdravim ambicijama. Upitno je zašto se kontinuirano imputiraju neistine u javnosti, sa ciljem da se negativno utiče na reputaciju jedne od najznačajnijih i najrespektabilnijih crnogorskih institucija", navodi Mugoša.

Kako navodi, sporan im je tekst objavljen na Portalu RTCG pod nazivom "Institut za ljekove izdvajao novac za PR usluge suprotno sistematizaciji?" jer, kako navode sadrži informacije za koje je DRI dala pozitivno mišljenje za finansijsko poslovanje.

"Mišljenje DRI nikako ne bi moglo biti pozitivno da je u poslovanju Instituta bilo zloupotreba ili nezakonitog postupanja. Finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj Instituta za 2022. godinu sastavljen i predstavljen na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja. Navedeno pozitivno mišljenje znači da je finansijsko poslovanje Instituta obavljano u skladu sa važećim zakonima, te da DRI nije imala nijednu uočenu nepravilnost. Sve outsourcing usluge koje su potrebne za redovno funkcionisanje Instituta su obezbjeđivane u skladu sa zakonom, Statutom Instituta i usvojenim finansijskim planom. Svi troškovi koje u svom radu ima Institut transparentno se objavljuju na našem portalu kroz finansijske planove i izvještaje o finansijskom poslovanju Instituta", tvrdi Mugoša.

Da se radi, kako dodaje, o malicioznom izdvajanju i interpretiranju pojedinih podataka koji se stavljaju u negativan kontekst, govori i informacija vezana za navedeni iznos od 16.657 eura, "koji pored nabrojanih usluga obuhvata i različite ekspertske i stručne usluge u vezi sa nadležnostima Instituta, te ističemo da je svaki cent utrošen namjenski".

"Kada je u pitanju navod da je u 2022. godini CInMED angažovao agenciju za PR usluge, a da u to vrijeme imao portparolku, ističemo da Institut nikada nije angažovao PR agenciju, već da je angažovano lice sprovodilo obuke zaposlenih u Institutu za javne nastupe, te da nikada u medijima nije istupalo kao portparol Instituta. Takođe, podsjećamo da su poslovi PR i portparola u potpunosti odvojeni po samoj definiciji i opsegu poslova", piše Mugoša u reagovanju.

Kako ističe, uspostavljanjem nove moderne organizacije poslovanja, zapošljavanjem najuspješnijih naučnika iz Crne Gore, kao i angažovanjem eminentnih stručnjaka iz regiona, CInMED se za vrlo kratak rok pozicionirao kao izuzetno ugledna institucija, kako u zemlji tako i u Evropi, što je i potvrđeno od strane relevantnih evropskih institucija.

"O čemu je upravo vaš Portal u više navrata obavještavao javnost i time isticao CInMED kao primjer preporoda jedne državne institucije. Pozivamo medije da ne dozvole da budu zloupotrijebljeni zarad ličnih interesa nedobronamjernih pojedinaca, već da posjete Institut i upoznaju se sa rezultatima rada iz naših nadležnosti koji najbolje govore o nama", zaključuje Mugoša u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније