Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

25. 03. 2022. 17:28 >> 17:30

ČELNIK KOTORA PODNIO PRIJAVU

Jokić: Moškov i Janović nezakonito sklopili ugovor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić danas je Vrhovnom državnom tužilaštvu i Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv Neđeljka Moškova iz Kotora i NN lica zbog, kako je predstavio, lažnog predstavljanja, sklapanja nezakonitog ugovora, te određivanja naknade bez ovlašćenja. Jokić je rekao da je Moškov kao predsjednik Skupštine VPK Primorac potpisao Ugovor o angažovanju stručnjaka iz oblasti sporta za obavljanje funkcije predsjednika kluba u VPK "Primorac" sa Mlađanom Janovićem, 1. jula 2020. godine, iako tada on uopšte nije bio na toj funkciji. 

"To jest, 15 dana prije nego što je izabran za predsjednika Skupštine VPK 'Primorac'. Janović, koji je sa Moškovim potpisao ugovor 1. jula, takođe je izabran tek nakon 15 dana. Ovim Ugovorom je bilo predviđeno da Janović za posao predsjednika kluba dobija mjesečnu naknadu od 1.500 eura, a istu je primao zaključno sa 18. novembrom 2021. godine, što u ukupno iznosi oko 28.500 eura", tvrdi Jokić  u krivičnoj prijavi. 

Kako su nam kazali iz kotorske opštine, Jokić se u krivičnoj prijavi poziva i na Zakon o sportu kojim je definisano da Skupština sportske organizacije donosi odluku o visini mjesečne naknade predsjednika i članova organizacije, a naknada iz spornog Ugovora nikada nije razmatrana na Skupštini VPK "Primorac".

Iz kotorske opštine su dostavili i kopiju krivične prijave, kao i dokumentaciju o ugovoru koji Jokić pominje u krivičnoj prijavi. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније