Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

28. 09. 2024. 22:05 >> 22:07

vlasnici ličnih karata tvrde da ih nijesu predali

Odbijen predlog za određivanje pritvora Lakčeviću

Sudija za istragu odbio je predlog za pritvor Zorana Lakčevića jer nije osnovano sumnjiv da je učinio krivično djelo povreda prava na glasanje. To piše u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici.

 

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici, saslušana su 22 svjedoka i svi su potvrdili da ne poznaju osumnjičenog i da mu nijesu predali lične karte, te da su u posjedu novih ličnih karti, a da su lične karte pronađene kod osumnjičenog oglašene nevažećim.

"Kod tužioca prilikom saslušanja legitimisani sa novim ličnim kartama. Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odbio je predlog za određivanje pritvora osumnjičenom Z.L. jer je našao da nema osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava na glasanje. Saslušano 22 svjedoka, vlasnika ličnih karti koje su pronađene kod osumnjičenog i svi potvrdili da ne poznaju osumnjičenog i da mu nijesu predali svoje lične isprave. Dvadeset saslušanih svjedoka su istakli da su izgubili lične karte, ili su im ukradene prije godinu i po dana, a oni su u međuvremenu dobili nove lične karte sa kojima su se legitimisali prilikom saslušanja u tužilaštvu", piše u saopštenju.

Navodi se i daje svjedok M.V. naveo da je dao Lakčeviću ličnu kartu prije godinu i po dana radi pisanja molbe o odsustvu iz kuće prilikom izdržavanja kazne u kućnim uslovima, pa pošto mu je nije vratio, on je oglasio nevažećom i izvadio novu.

"Svjedokinja J. I. je navela da je prihvatila ponudu M. V. da mu za iznos od 100 eura preda ličnu kartu, a kada mu je tražila da joj vrati ličnu kartu, saznala je da je isti uhapšen zbog ličnih karata koje je otkupljivao za izbore u martu 2023. godine. Zbog toga joj nikad nije dao novac, niti joj je vratio ličnu kartu, a ona je u međuvremenu izvadila novu. Svjedokinja M. K. je takođe navela da je ličnu kartu dala M. V. negdje početkom marta 2023. godine, jer joj je on obećao da će joj zauzvrat dati novac u iznosu od 50,00 eura, a kada je pokušala da uspostavi vezu sa njim da bi joj dao novac i vratio ličnu kartu, to nije bilo moguće učiniti. Nakon toga je tu ličnu kartu oglasila nevažećom i izvadila novu. Stoji činjenica da su se svjedoci J. S., J. I. i M. K. izjašnjavali o određenim dogovorima koji su implicirali povredu njihovog prava glasanja u ranijim izbornim procesima, ali u tom kontekstu nijesu pominjali osumnjičenog, već izvjesnog M. V.", piše u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније