Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić [ TVCG ]

28. 09. 2024. 19:50 >> 21:29
Čitaj mi:

čeka se reakcija države

Za tri mjeseca tri likvidacije na Cetinju

Bomba zakačena za drvo, hitac iz snajpera, pokušaj ubistva ručnim raketnim bacačem, Cetinjani već dugo proživljavaju siverepe obračune kriminalnih klanova. Likvidacija Vaska Lješkovića, treća je za isto toliko mjeseci.

Posljednje likvidacije, događaju u gradu od svega 14,5 hiljada hiljada stanovnika.

Kako kaže glavni i odgovorni urednik RTV Cetinje Mladen Zadrima ovo je mala sredina i svako svakoga zna te sve to ima jednu posebnu težinu.

"Očigledno je da je u pitanju bespošteni rat u kojem se ne biraju sredstva, vrijeme i mjesto tako da smo svi izloženi jednoj vrsti opasnosti. Sada je mene strah da to ne postane toliko uobičajeno da se naviknemo", rekao je Zadrima.

Urednik Portala RTCG Marko Vešović kaže da se najnovije epizode u ovom ratu tiču samog Cetinja.

"Imajući u vidu već odavno aktuelene informacije da većina članova tih kriminalnih klanova inače dolaze sa Cetinja, i da su oni tamo imali snažno uporište, logino je da se te najnovije epizode u ovom ratu najviše tiču samog Cetinja", naveo je Vešović.

Da će se krvavi rat nastaviti pretpostavljaju gotovo svi naši sagovornici. Samo je pitanje trenutka koji kažu stručnjaci, obično zavisi od novca i mete.

"I u ovom slučaju i drugim, prethodile su očigledno dugotrajne aktivnosti nabaljvanje sredstava za izvrsšenje ubistva i traži se pogodan trenutak.Ovaj posljednji slučaj je tako dobro planiran da žrtvu kordon policajaca ne bi mogao zaštitti", naveo je Rakočević.

Vešović je podsjetio da je ubica bio udaljen pola kilometra od Lješkovića u momentu kad je izveden atentat.

"To dovoljno govori koliko je to surova likvidacija", naveo je Vešović.

Slučajevi poput jučerašnjeg, pokazuju snagu kriminalnih organizacija. Sada se čeka na reakciju države.

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније