Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

04. 07. 2024. 22:05 >> 22:04

REAKCIJE NAKON INCIDENTA

Ferstapen: Želim da sačuvam prijateljstvo sa Landom ; Noris: Nije morao da se izvinjava

Aktuelni svjetski šampion Formule 1 Maks Ferstapen iz Red Bula rekao je danas da se sa vozačem Meklarena Landom Norisom "složio u 99 odsto stvari" u vezi sa njihovim sudarom tokom trke u Austriji i da mu je stalo da sačuva prijateljstvo sa Britancem.

Ferstapen i Noris su se sudarili prošle nedjelje osam krugova prije kraja trke u Austriji, kada je vozač Meklarena pokušao da ga pretekne i preuzme prvo mjesto.

Poslije incidenta Noris je morao da završi trku, a Ferstapen je išao na promjenu guma, kažnjen je dodavanjem 10 sekundi na rezultat i trku je završio kao peti. Britanski vozač je poslije trke bio ljut i rekao je da bi Ferstapen trebalo da prizna grešku.

Trostruki svjetski šampion rekao je da je ove sedmice razgovarao sa Norisom i da mu je rekao da mogu da vjeruju jedan drugome tokom tijesne borbe, da daju sve od sebe jer tako vole da se trkaju, ali i jer je to dobro za Formulu 1, prenio je BBC.

"Jedino što me zanima je da sačuvam odnos sa Landom pošto smo veliki prijatelji i zbog toga sam poslije trke rekao da treba da pustimo da se stvari ohlade, pošto su emocije ogromne. Razgovarali smo u ponedjeljak i zaključili smo da mi zaista uživamo u našoj borbi. Volimo žestoko trkanje. To smo radili mnogo godina, ne samo u Formuli 1, već i u onlajn trkanju, gdje smo se zabavljali i te stvari moraju da se nastave", naveo je on.

Holandski vozač rekao je da je uvjerio Norisa u svoje namjere kada se trkaju.

"Rekao sam mu: 'Kada ideš unutrašnjom stranom ili spoljnom, možeš da mi vjeruješ da neću pokušati da te udarim'. Isto sam i od njega čuo, pošto smo i o tome razgovarali", rekao je on.

Na drugoj strani, Noris je povukao danas dio kritika na račun Ferstapena iz Red Bula i rekao da trostruki svjetski šampion Formule 1 ne mora da mu se izvinjava za "patetični incident" tokom trke u Austriji.

Noris je na Silverstonu, uoči trke za Veliku nagradu Velike Britanije odustao od početnih kritika i potvrdio da je razgovarao sa Ferstapenom, koji mu je veliki prijatelj.

"Iskreno, mislim da nije trebalo da se izvinjava. Neke stvari koje sam rekao poslije trke bile su zbog toga što sam tada bio frustriran, pun adrenalina, pun emocija i vjerovatno sam rekao neke stvari u koje baš i ne vjerujem, posebno kasnije tokom nedjelje. Bilo je teško. To je bio prilično patetičan incident u smislu toga šta je završilo našu trku", rekao je Noris, prenio je Skaj.

"To nije bio udarac, to nije bio očigledan kontakt. To je vjerovatno bio jedan od najmanjih djelova kontakta koje ste mogli da imate, ali sa prilično strašnim posljedicama za obojicu, posebno za mene. Ne treba, ne očekujem izvinjenje od njega. Mislim da ne treba da se izvinjava. To je bilo dobro trkanje, u nekim trenucima možda blizu ivice, ali razgovarali smo o tome i obojica smo srećni što ćemo se ponovo trkati", dodao je britanski vozač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније