Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

26. 04. 2024. 10:32 >> 10:46
Čitaj mi:

Evroliga pokrenula postupak protiv Panatinaikosa

Ataman dobio prijetnje: "Vidjećeš kad dođeš u Izrael"

Treneru košarkaša Panatinaikosa Erginu Atamanu, nakon sinoćnje pobjede protiv Izraelskog Makabija 95:79, upućene su prijetnje.

Na konferenciji za medije otkrio je da mu je neko iz delegacije Makabija prijetio pri prvoj posjeti Izraela.

"Veoma je čudno da velika organizacija, koju sam uvijek štitio, izda saopštenje kako ja kvarim sliku Evrolige. Ako nešto nije u redu, kao kada pričam o sudijama, postoji kazna u pravilniku za tako nešto. Zašto okrećete neke ljude protiv mene? Šta se sada desilo? Išao sam u svlačionicu i neko iz Makabija, ne znam ko – nije imao akreditaciju - mi je rekao: 'Vidjećeš u Izraelu, vidjećeš šta će Cionisti da ti urade' ", otkrio je Ataman.

A sve je krenulo poslije prvog meča protiv Makabija kada je grčki klub poražen 91:87. Slavni trener nije bio zadovoljan suđenjem na meču, a tada je uputio sijaset izjava protiv arbitara u kojima je analizirao sporne odluke sudija.

Tada se klub oglasio saopšenjem u kojem je pomenu rat u zemljama širom svijeta.

"Ne želimo da vjerujemo da tragične stvari koje se dešavaju širom svijeta koje nas sve rastužuju (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu uticati na profesionalnu košarku. Nažalost, očigledne greške ne dozvoljavaju nam da smislimo drugi razlog za ono što se desilo“, pisalo je u saopštenju.

Povodom izjava Atamana , oglasila se Evroliga koja je razočarana izjavama trenera grčkog kluba.

"Izjave trenera Atamana namjerno su obmanjujuće i netačne – daju netačnu analizu igre i pažljivo odabranog broja momenata, to je pokušaj da se dovede u pitanje rad i integritet zvaničnih lica, ovo je i vršenje dodatnog pritiska na njih i na organizaciju lige – pokušaji koji očigledno neće dostići svoje ciljeve".

U saopštenju su naveli da takvo neprimjereno ponašanje neće tolerisati i da je disciplinski postupak pokrenut.

"Takvo ponašanje neće tolerisati Evroliga. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su u vezi sa treningom koji je trebalo da bude otvoren za medije u srijedu, 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman spriječio novinare da obavljaju svoje dužnosti",saopšteno je iz Evrolige.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније