Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

06. 05. 2024. 20:33 >> 20:36

PRED DORTMUND

Luis Enrike: Naš cilj je vrlo jasan – da prođemo u finale

Trener Pari Sen Žermena, Luis Enrike, rekao ja uoči revanša polufinala Lige šampiona protiv Dortmunda da će putnika u finale odlučiti mentalna priprema ekipa.

“Mislim da je potreban savršeni mentalni sklop kako bi se suočio sa važnim događajem u profesionalnom i ličnom životu. Uvijek budi spreman da stvari krenu u pogrešnom smjeru i, ukoliko je potrebno, da budeš u stanju da napraviš preokret. Da to ne utiče na tebe, ili da utiče što je manje moguće, i da napraviš dobar uspjeh”, rekao je Luis Enrike na konferenciji za medije i dodao:

“Ako ovo primijenimo na svijet fudbala, cijelu sezonu proveli smo ‘sudeći’ mečeve i razgovarajući o tome s igračima, i uvijek počinjemo od sportske nepravde. Ako lopta izađe napolje – ideš dalje, Ako je faul – ideš dalje. Ne znam šta če sudija da svira, ne znam kakvo je tumačenje sudije, u korist ili na štetu, ali nemoj da se žališ, nadmeći se i budi spreman. Siguran sam da će se moj tim sjutra boriti”.

U prvom meču u Njemačkoj, Borusija je u slavila sa 1:0, pravo je čudo kako ekipa iz Pariza nije postigla ni gol. Španski stručnjak ne krije visoke ambicije.

“Kao što sam ranije rekao, naš cilj je vrlo jasan – da prođemo u finale. Ne igraju se finala Lige šampiona tako često u karijereama igrača ili trenera. Zato, da bi do tog finala došao, moraš da budeš bolji od sjajnog tima kao što je Dortmund”.

Brazilac Markinjos smatra da će podrška publike na Parku prinčeva dobro doći njegovom timu.

“Svjesni smo važnosti toga što igramo kod kuće pred svojim navijačima, zato smo – između ostalog – puni samopouzdanja pred taj meč. Znamo kako navijači mogu da promijene meč svojim pjesmama, energijom”, kaže Markinjos.

PSŽ je jednom igrao finale Lige šampiona, izgubio je od Bajerna 2020. godine sa 1:0.

Meč sa Dortmundom je sjutra od 21 sat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније