Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

24. 03. 2024. 19:56 >> 19:57

SC DERBI PORAŽEN OD PARTIZANA

Jakara: Uradićemo sve da dođemo do plej-ofa

Prvi od tri obračuna sa tri najbolje ekipe u ABA ligi, kojima će SC Derbi zatvoriti regularni tok takmičenja, pokazao je da je timu Dejana Jakare mjesto u plej-ofu.

Jedna od mlađih ekipa u ligi je dugo mučila učesnika Evrolige, prijetila do sredine posljednje četvrtine, ali je ostala bez koncentracije u trenucima odluke, zbog čega je izgubila 84:78.

„Dali smo sve od sebe, borili se koliko smo mogli. Dok nije kraj za plej-of, koji želimo da igramo, borićemo se. Protiv ekipe kakva je Partizan ne mogu da se prave greške kao mi, da daješ loptu u ruke za kontre jedan na nula, a primili smo i 30 poena iz reketa u 2. poluvremenu. Moramo da učimo, da izvučemo što više iz ovoga, jer ima još stvari koje nismo odigrali na najbolji način. Nadam se da ćemo do kraja biti sve bolji”, istakao je trener SC Derbija Dejan Jakara.

Osim izgubljenih lopti, domaće su skupo koštala i promašena slobodna bacanja (osam od 31), a pogotovo su ruke drhtale u trenucima odluke.

„U posljednjoj četvrtini smo promašili šest ili sedam slobodnih bacanja. Naravno da je to bio problem, ali velika stvar tu je i želja kojom igrač sam sebi napravi pritisak da mora da se dokaže”.

Trener „studenata” je priznao da nije imao rješenje za korpulentnog centra „crno-bijelih”, Balšu Koprivicu.

„Svaki put nas je ugurao u reket. Nije da nismo željeli, ali on ima fizički kvalitet i kad pogledaš gdje su mu ruke na skoku sve je jasno. Ali, nije samo on, jer Partizan s pet igrača ide na skok u napadu. Uzgred, ima i vrhunski ‘spejsing’, sa svake strane moraš da pomažeš, a onda ‘izgubiš’ svog igrača na skoku. To se dešavalo svima, ne samo nama”, naglasio je Jakara.

Na dva kola do kraja, SC Derbi je na 8. mjestu, koje vodi u plej-of. Ali, čekaju ga obračuni sa Crvenom zvezdom u Beogradu i Budućnost Volijem u „Morači”, pa bi mogao da ga pretekne Split. Doduše, ni „žuti” nemaju lak raspored, jer gostuju Megi, pa dočekuju Zvezdu.

„Gledamo što više sebe. Naravno, pratimo rezultate, ali nećemo se time baviti. Probamo svaku utakmicu da dobijemo, vidjećemo na kraju šta će biti”, zaključio je Jakara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније