Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N,R.

24. 03. 2024. 08:12 >> 11:15
Čitaj mi:

"STUDENTI" NA ISKUŠENJU PROTIV ŠAMPIONA

SC Derbi domaćin velikanu; Jakara: Partizan favorit, nećemo se predati

Košarkaši SC Derbija dočekuju Parizan u meču 24. kola ABA lige. Trener "studenata" Dejan Jakara kazao je da su Beograđani favoritit, te će uprkos teškom rasporedu koji imaju u posljednja tri kola učiniti sve da se plasiraju u plej-of.

"Studenti" trenutno dijele osmo mjesto sa Igokeom (skor 11-12), ali u posljednja tri kola osim sa Partizanom, igraju i sa Crvenom zvedom i ekipom Budućnosti.

"Vrlo bitna utakmica za nas, ali takođe i za Partizan. Gledajući naše preostale tri utakmice u ABA ligi neko bi rekao da smo vec otpisani. Međutim, mi se nećemo predati dok god imamo šanse za plej-of. Svi znamo ko je Partizan i da su oni jedni od favorita za naslov prvaka ABA lige. Veoma je teško igrati protiv njih jer se odlično kreću bez lopte, u napadu imaju vrhunski spejsing i ako napraviš grešku u odbrani jako brzo te kazne. Partizan je jedna od boljih ako ne najbolja šuterska ekipa u Evroligi i naravno taj talenat kad sklopiš sa trenerom Obradovićem dobiješ najbolji napad", kazao je slovenački stručnjak.

Jakara je poručio da rivala moraju da natjeraju da se bori za svaki poen.

"Moramo da se borimo za svaku loptu ako želimo da iznenadimo. Ne smijemo njima pustiti lagane poene iz tranzicije i svaki defanzivni skok mora biti kao da je skok za pobjedu", kazao je trener SC Derbija.

Mateo Drežnjak, bek "studenta", smatra da ekipa mora odigrati praktično savršen meč da bi došla do pobjede.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Partizana, svi znamo da je to jedna od najboljih ekipa u ABA ligi. Nama je svaka utakmica bitna za ulazak u plej-of tako da i u ovoj dajemo sve od sebe da probamo doći do pobjede. Protiv ovakvih ekipa kao što je Partizan moramo odigrati bez greške i sa velikom energijom ako mislimo docći do pobjede. Motivacije nam ne fali i spremni dočekujemo utakmicu, željni igre i nadigravanja sa kvalitetnijim protivnikom", kazao je Drežnjak.

Meč u "Morači" počinje u 17 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније