Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

24. 10. 2024. 10:24 >> 10:28
Čitaj mi:

liga evrope 3. kolo

Okršaj nekadašnjeg i sadašnjeg tima Žozea Murinja , Dabanović sudi Tvente - Lacio

Četvrtak je termin za Ligu Evrope, sedam utakmica je u terminu od 18:45, preostalih devet od 21h.

Najviše pažnje večeras privlači utakmica između Fenerbahčea i Mančester junajteda u Istanbulu.

Pobjeda za Fenerbahče značila bi korak bliže plasmanu u nokaut fazu, a poraz Junajtedu korak dalje od tog cilja posle dva remija sa Tventeom i Portom.

Posljednja dva međusobna susreta ovih ekipa odigrana su u sezoni 2016/17, kada su se sastali u grupnoj fazi Lige Evrope. Tada je Mančester junited trijumfirao u prvom susretu sa 4:1, a u drugom Fenerbahče, rezultatom 2:1.

Murinjo je pohvalio upravu Mančester junajteda što i dalje ima povjerenja u trenera Erika ten Haga i pored nezadovoljavajućih rezultata i osvrnuo se na svoj odlazak sa Old Traforda u decembru 2018. godine, kada je dobio otkaz posle dvije i po sezone.

"Mančester junajtedu želim najbolje od trenutka kada sam otišao. Otišao sam u dobrom rasploženju prema klubu i navijačima. Ne raduje me ako im stvari ne idu nevjerovatno dobro. Nema smisla da govorim o tome šta se dogodilo, a šta nije", naveo je on.

"Ono što se sigurno desilo, to je objektivno, je da vjeruju trenera, podržavaju trenera, trener ostaje sezonu za sezonom i to znači stabilnost, to znači povjerenje i daju mu uslove da nastavi da razvija svoj posao. To je drugačije u odnosu na mene", dodao je 61-godišnji trener.

"Vučici" je prijeko potrebna pobjeda večeras da bi prekinula crni niz.

Roma će večeras na "Olimpiku" protiv Dinamo Kijeva tražiti prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope (18.45).

Italijanski velikan se muči na startu ove sezone, ostvario je samo dvije pobjede na deset odigranih mečeva u svim takmičenjima.

Izgleda da novom treneru Juriću treba vremena da implementira svoj stil fudbala na svoju novu ekipu.

U prvom kolu je pred svojim navijačima u Rimu ispustila pobjedu protiv Bilbaa (1:1), dok je nakon toga doživjela šokantan poraz na gostovanju Elfsborgu (0:1) kada se Jurićevo rotiranje igrača obilo o glavu iskusnom menadžeru.

I Dinamo se takođe baš muči na startu takmičenja, ne samo da nema nijedan bod nakon dva odigrana kola već nije postigao nijedan gol i nalazi se na pretposljednjem mestu sa gol-razlikom 0:5.

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju određenih problema sa njima. Domaćini su bez El Šaravija, Salemakersa i vjerovatno Humelsa, dok će sa druge strane meč propustiti Jarmolenko, Pihalnjuk, Sebaljos i Bragaru.

Ajaks ulazi u meč protiv Karabaga našeg reprezentativca Marka Jankovića kao apsolutni favorit.

Problemi sa odbranom zbog odsustva golmana, kao i loši rezultati protiv holandskih timova, dodatno smanjuju šanse Karabaga.

Nikoli Dabanoviću je povjeren duel Tventea i Lacija, koji će se igrati na stadionu “Der Grolšt Este” u Enšedeu.

Dabanoviću će asistirati Vladan Todorović i Srđan Jovanović, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Miloš Milanović iz Srbije.

U VAR će biti tandem iz Engleske, Dejvid Kut i Stjuart Atvel.

U prethodnoj rundi, domaći su se remizirali sa Fenerbahčeom 1:1, dok su gosti savladali Nicu, rezultatom 4:1.

Tvente je u novoj sezoni Lige Evrope ostvario dva uzastopna remija 1:1, protiv Mančester juniteda i Fenerbahčea.

Ekipa nema novih povreda, ali Mihal Sadilek i Junes Taha, koji su propustili prethodne utakmice, i dalje će biti izvan sastava.

Lazio našeg Adama Marušića, kojeg vodi trener Marko Baroni, jedan je od pet timova koji su pobijedili u prva dva kola grupne faze Evropske lige ove sezone.

Baroni, koji je preuzeo ekipu ovog ljeta, vodi ekipu koja je postigla najviše golova u prva dva kola (7), dok su primili samo jedan gol.

Jedini međusobni dvoboj ovih ekipa bio je prijateljskog karaktera, odigran je 2021. godine, a trijumfirao je Lazio sa 0:1.

ČETVRTAK

Roma - Dinamo Kijev 18.45
Ajntraht - RFS 18.45
PAOK - Viktorija Plzenj 18.45
Makabi Tel Aviv - Real Sosijedad 18.45
Ferencvaroš - Nica 18.45
Karabag - Ajaks 18.45
Midtjiland - Union Rojal 18.45
Porto - Hofenhajm 21.00
Rendžers - FCSB 21.00
Totenhem - AZ Alkmar 21.00
Lion - Bešiktaš 21.00
Fenerbahče - Mančester junajted 21.00
Malme - Olimpijakos 21.00
Atletik - Slavija 21.00
Anderleht - Ludogorec 21.00
Tvente - Lacio 21.00

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније