Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

29. 06. 2023. 22:58 >> 22:58

UKINUT STARI SISTEM BROJANjA GODINA

Koreja usvojila novi zakon: Son mlađi godinu dana

Napadač Totenhema Son Hjungmin postao je godinu dana mlađi ove nedjelje, nakon što je njegova Južna Koreja zvanično ukinula neobičnu tradicionalnu metodu brojanja starosti građana.

Naime, prije usvajanja novog zakona, tradicionalni korejski sistem je smatrao da je period trudnoće uključen u njihov uzrast, pa su tako pri rođenju djeca već imala godinu dana.

Od ove nedjelje, Koreja je ukinula svoj tradicionalni sistem i sada će se isključivo pridržavati međunarodnog sistema u nastojanju da smanji veliki broj zabuna koje su nastajale zbog neslaganja između dva sistema.

Son je rođen 8. jula 1992. i ima 30 godina, prema međunarodnom sistemu starenja.

Uprkos ovim promjenama koje su napravljene, "Sparsi" neće morati da mijenjaju nijednu od informacija o registraciji napadača, jer je klub obavezan da dostavi Premijer ligi verifikovan datum rođenja, a ne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније