Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

07. 05. 2024. 10:58 >> 11:09
Čitaj mi:

nije bilo dileme

Vembanjama izabran za "rukija" sezone

Viktor Vembanjama(20) najbolji je novajlija u NBA ligi. Ovo laskavo priznanje je potpuno zaslužio centar San Antonio Sparsa i opravdao očekivanja njegovih navijača.

Francuski reprezentativac je postao tek treći igrač Sparsa koji je dobio ovo priznanje, prije njega za najboljeg "rukija" proglađeni su samo legendarni Tim Dankan i Dejvid Robinskon.

Vembanjama je u tekućoj sezoni prosječno postizao 21,4 poena po utakmici, hvatao je 10,6 lopti, imao 3,9 asistencija, ali je njegov tim zauzeo pretposljednje mjesto na tabeli Zapadne konferencije sa svega 22 pobjede i čak 60 poraza.

Ono što je posebno zanimljivo je podatak da je Francuz dobio svih 99 glasova, čime je postao prvi jednoglasno izglasani MVP još od 2016, kad je to pošlo za rukom Karlu-Entoniju Taunusu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније