Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

13. 06. 2023. 16:59 >> 19:05

SELEKTOR HOLANDIJE

Kuman: Hrvatska je kvalitetna ali možemo pobijediti

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman rekao je danas da je ekipa spremna, kao i da je optimista pred polufinalni meč Lige nacija protiv Hrvatske.

"Dobro smo pripremljeni, kvalitetno smo trenirali i optimista sam. Hrvatska je kvalitetna, međutim ako budemo igrali dobro možemo pobijediti. Naravno, mi smo uvijek izloženi pritisku, to je normalno. Igramo kod kuće, ali biće i jako puno navijača iz Hrvatske. Važno je pobijediti, nadam se prvom mjestu. Imamo dobru ekipu, jako dobre igrače. Pokazaćemo mentalitet pobjednika", rekao je Kuman na konferenciji za novinare, prenijela je Hina.

Fudbaleri Holandije igraće u srijedu uveče u Roterdamu protiv selekcije Hrvatske, u utakmici polufinala Lige nacija.

U drugom polufinalu u četvrtak u Enshedeu igraju Španija i Italija.

Kuman je istakao da će njegova ekipa imati prednost, pošto na stadionu Fejenorda (De Kujp) nije izgubila 23 godine.

"U Roterdamu godinama nismo izgubili, vjerujem da će nam to biti prednost", dodao je bivši trener Barselone.

Holandski selektor rekao je da su igrači vježbali i izvođenje jedanaesteraca.

"Nije se mnogo promjenilo od mog doba, morate da preuzmete odgovornost i da izvedete udarac. Morate ih vježbati, kako bi bilo što bolji", istakao je Kuman, koji je tokom karijere odlično izvodio jedanaesterce.

Kuman je dodao da se reprezentacija ne nalazi u smjeni generacija.

"Ne nalazimo se u tranziciji, uvijek će biti novih koji dolaze, imamo grupu mlađih igrača, sa jedne strane je teško. Moramo uzeti u obzir dob igrača, njihovu spremnost. Uvijek ćemo pokušavati da imamo najbolju postavu. Njihova fizička spremnost je jako važna. Naša zemlja je specifična jer stvara dobre mlade igrače. Imamo ekipu sa kojom želimo da pobjeđujemo, a najvažnije je Evropsko prvenstvo iduće godine", ocijenio je 60-godišnji trener, koji je reprezentaciju preuzeo na početku godine.

Kapiten fudbalske selekcije Holandije Virdžil van Dajk rekao je da će najvažnija biti energija, pošto se igrači nalaze na kraju sezone.

"Trenirali smo dobro, a nivo energije je bio visok. Hrvatska je težak protivnik. Ljudi su svjesni da moramo biti bolji kao ekipa, moramo da se koncentrišemo i odigramo kvalitetno", rekao je Van Dajk, koji nastupa za Liverpul.

Utakmica između Holandije i Hrvatske igra se u srijedu u 20.45h.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније