Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

B92 [ R.B. ]

25. 08. 2024. 21:07 >> 21:07
1

SPARNE NOĆI

Spavanje pod klimom – zašto je opasno?

Klima-uređaji postali su nezaobilazni predmet u kući tokom vrućih ljetnih dana i noći. Često mnogi ljudi i spavaju u sobi u kojoj je uključen klima-uređaj kako bi se tako spasli od znojenja, stalnih buđenja i neprijatnosti koju nose sparne noći.

Temperature ljeti nerijetko prelaze 35 stepeni Celzijusa, ali mnogi ljekari upozoravaju da nije zdravo da temperatura u prostoriji bude znatno niža od spoljašnje.

Stručnjaci upozoravaju da se ne preporučuje spavanje s uključenom klimom u spavaćoj sobi, već je važno rashladiti prostorije prije spavanja. Odnosno, možete koristiti klima-uređaj koji se nalazi u drugoj prostoriji ili rashladiti spavaću sobu ako ima klima-uređaj i zatim ga isključiti.

Spavanje pod klimatizacijom može dovesti do brojnih zdravstvenih problema poput ukočenosti kostiju i mišića ili bolesti disajnog sistema. Na klima-uređaje su posebno osjetljive bebe i hronični bolesnici.

Ono što mnogi zaboravljaju jeste i redovno čišćenje klima-uređaja. Ako se klima-uređaj ne čisti, kod osjetljivih grupa poput astmatičara i djece može izazvati probleme poput astme, a može negativno uticati i na zdrave osobe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније