Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

N1 [ R.B. ]

13. 07. 2024. 22:50 >> 22:49

VENTILACIJA, VODA...

Trikovi koji će vam pomoći da lakše spavate tokom tropskih noći

Tokom vrelih ljetnjih mjeseci, možda ćete imati poteškoće sa spavanjem, posebno tokom toplotnih talasa kada su temperature izuzetno visoke. Čak i kada padne noć i temperature budu nešto niže, i dalje može biti veoma toplo, što zaista može uticati na san.

Ako koristite klima uređaj, možda nećete imati problema sa ovim. Međutim, korišćenje klima uređaja svake noći tokom ljeta može biti prilično skupo rješenje. Evo još nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da bolje spavate tokom toplotnog talasa.

Spriječite ulazak sunčeve svjetlosti

Zatvorite prozore i zavese tokom najtoplijeg dijela dana i kada je sunčeva svjetlost najjača. Ljeti je to najčešće između 12:00 i 16:30. Ovo će spriječiti da toplota uđe u vaš dom.

Ventilacija

Nakon što prođe najtopliji dio dana, otvorite vrata i prozore da biste provjetrili sve prostorije i cirkulisali vazduh u svom domu. Ovo bi trebalo da izbaci svu toplotu koja je ušla u vaš dom tokom dana.

Ako imate ventilatore možete da ih uključite. Izbjegavajte korišćenje rerne i šporeta jer će akumulirati dodatnu toplotu.

Ovi koraci bi trebalo da rashlade vaš dom prije nego što odete u krevet.

Voda

Hidratacija je posebno važna ljeti, pogotovo što se mnogo znojimo. Pijte dosta tečnosti prije spavanja, a na noćnom ormariću možete pripremiti i piće za kojim možete posegnuti tokom noći kada vam zatreba.

Zaboravite na hladan tuš

Možda mislite da je hladno tuširanje prije spavanja dobra ideja, ali je kontraproduktivno. Hladna voda će zapravo stimulisati krv u tijelu da reguliše temperaturu, tako da će vam zapravo biti vruće kada se tuširate.

Odjeća

Nosite laganu i prozračnu odjeću, a najbolje je da nosite predmete od tkanine, bambusa i svile. Što manje sintetičkih vlakana ima odjeća, to bolje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније