Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ RTS ]

17. 06. 2022. 08:55 >> 08:52

ZAVRŠENA JEDNA ERA

Internet eksplorer dobio nadgrobni spomenik u Južnoj Koreji

Čim je Majkrosoft objavio da gasi podršku za Internet eksplorer i šalje ga u digitalnu penziju, društvene mreže su bile preplavljene uspomenama i dosjetkama na račun ovog pretraživača. Jedan Južnokorejac je bio toliko emotivan zbog prestanka postojanja da je podigao nadgrobni spomenik Internet eksploreru.

Era Internet eksplorera je završena. "Majkrosoft" je prekinuo punu podršku za veb-pretraživač 15. juna, spustivši zavjese nad dvadesetsedmogodišnje nasljeđe koje je počelo 1995. godine.

"Bio je najgori, ali je član porodice".

Veb-pretraživač je prvi put objavljen 1995. godine kao dio paketa dodataka Plus! za Vindouz 95. Navodno je dostigao svoj vrhunac 2003. sa oko 95 odsto udjela u upotrebi. Ali sa pojavom novih, konkurentskih pretraživača, njihova korisnička baza je opala u godinama koje su uslijedile.

Oni koji su koristili računare kod kuće, u školama i kancelarijama tokom devedesetih i ranih dvijehiljaditih, imaće lijepa sjećanja na Internet eksplorer. Za milione širom svijeta, pretraživač je služio kao prva kapija za izlazak na svjetsku mrežu.

Milioni ljudi koristili su pretraživač svakodnevno. Ima veliku bazu obožavalaca, jer je bio jedan od prvih pretraživača koje smo koristili za pristup internetu.

Internet eksplorer je bio najčešće korišćen pretraživač u zemljama kao što su Južna Koreja i Japan. U Južnoj Koreji se više žali zbog penzionisanja nego u bilo kojoj drugoj zemlji, jer je Internet eksplorer bio obavezan za kupovinu preko interneta ili onlajn bankarstvo do 2014. godine.

Jedan vjerni obožavalac ovog pretraživača je odlučio da oda počast i podigne spomenik slavnom Internet eksploreru u gradu Gjeongdžuu.

"Bio je dobar alat za preuzimanje drugih pretraživača", stoji u poruci na nadgrobnom spomeniku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније