Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

A.M. [ N1 ]

14. 06. 2022. 10:56 >> 10:54

15. JUNA

Internet Explorer nakon 27 godina zvanično odlazi u penziju

Majkrosoft gasi svoj Internet Explorer nakon 27 godina. Microsoft će od 15. juna prestaje da pruža tehničku podršku posljednjoj verziji tog pregledača, Internet Exploreru 11.

Kompanija je prije više od godinu dana objavila da će Explorer biti uklonjen iz većine verzija operativnog sistema Windows 10. U njegovu nadogradnju Windows 11, objavljen prošle godine, nije ni bio uključen.

Internet Explorer prvi put se pojavio 1995. godine, kao deo operativnog sistema Windows 95.

Majkrosoft je 2016. prestao da ga razvija nauštrb svog novog pregledača, Edgea.

Explorer je nekada bio najkorišćeniji internet pregledač, a na vrhuncu je bio 2003. sa 95 posto udjela na tržištu.

Njegovo korišćenje se znatno smanjilo pokretanjem Firefoxa (2004), Google Chroma (2008) i rastom popularnosti mobilnih operativnih sistema, poput Androida i iOS-a, koji ne podržavaju Internet Explorer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније