Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

M.M.Lj. [ B92 ]

19. 06. 2022. 18:26 >> 18:24

JUŽNA KOREJA

Sahranili Internet Explorer i podigli mu spomenik

Internet Explorer je otišao u istoriju, a za njim posebno žali Južna Koreja, koja se do posljednjeg dana oslanjala na taj pretraživač. U toj zemlji Internet Explorer dobio je spomenik.

Spomenik je podigao Jung Ki-young, južnokorejski softverski inženjer. U znak sjećanja na propast Internet Explorera proveo je mjesec dana dizajnirajući spomenik. Dizajn ga je koštao 430.000 wona (oko 320 eura).

Nakon što je Explorer prestao s radom, fotografija spomenika postala je viralna. Jung kaže da je spomenikom hteo da nasmije ljude, ali je ipak iznenađen time koliko je popularan postao.

"To je još jedan razlog da zahvalim Exploreru, sada mi je omogućio da se našalim na svjetskom nivou. Žao mi je što ga više nema, ali neće mi nedostajati. Tako da je njegov odlazak za mene dobra smrt", rekao je Jung za Reuters.

Jung je rekao da je ovaj pretraživač odigrao veliku ulogu u njegovom poslu.

"Bila je to muka, ali ja bih to nazvao odnosom ljubavi i mržnje jer je Explorer dominirao jednom erom", rekao je. Njegovi klijenti stalno su ga tražili da se pobrine da im web stranice izgledaju dobro u Exploreru, koji je godinama bio podrazumevani pretraživač u južnokorejskim državnim kancelarijama i mnogim bankama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније