Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

15. 09. 2024. 18:11 >> 18:11
Čitaj mi:

ORAHOVAC

Radićemo da Podgorica postane grad koji podržava ideje i inovacije

Podgorica je spremna da postane centar preduzetništva i investicija, grad u kojem svako može da ostvari svoje poslovne snove. Naš cilj je stvoriti ambijent u kojem će i velike međunarodne korporacije i mali porodični biznisi pronaći svoje mjesto. Podgorica će postati grad koji podržava hrabre ideje i inovacije, pružajući priliku svima da rastu i razvijaju se – sada još jače, poručio je Šućo Orahovac, kandidat za odbornika u SO Glavnog grada sa liste ,,Još jače".

Kako je naglasio, saradnjom sa Naučno-tehnološkim parkom i Fondom za inovacije, ulagaće u budućnost grada. Kroz modernizaciju i tehnološki napredak, gradiće digitalnu platformu koja će pružati podršku inovativnim inicijativama.

"Organizovaćemo edukacije u oblasti preduzetništva, digitalnih vještina i primjene vještačke inteligencije, jer želimo da naši sugrađani budu spremni za izazove modernog poslovanja – sada još jače i ambicioznije. Svjesni smo da je svaki početak težak, posebno u biznisu, zato smo osmislili konkretne mjere podrške. Malim preduzećima ćemo obezbijediti subvencije za gradske usluge i poreske olakšice, a veća sredstva ćemo izdvojiti za programe podrške ženskom preduzetništvu, turizmu i marketingu. Posebnu pažnju posvetićemo zanatlijama koji svojom vještinom čine Podgoricu autentičnom i živopisnom, jer želimo da svi koji stvaraju u našem gradu osjete podršku", navodi Orahovac.

Ovaj put, kaže, ne grade sami. U saradnji sa privrednicima i državnim i komercijalnim finansijskim institucijama, dogovaraju mjere koje će unaprijediti poslovni ambijent i omogućiti razvoj Podgorice kao dinamičnog centra preduzetništva.

"Želimo da naš grad bude sinonim za prilike, mjesto gdje se hrabre ideje pretvaraju u stvarnost. Samo uz neprestani rad na jačanju privrede možemo graditi ekonomsku stabilnost i stvarati nova radna mjesta. Želimo da se naša Podgorica i cijela Crna Gora razvijaju brzo, kontinuirano i ravnomjerno i da svi građani što prije osjete benefite takvog razvoja. Podgorica nije samo grad – ona je zajednica, priča svakog njenog stanovnika. Zajedno stvaramo uslove za napredak i prilike za sve. Naša vizija je grad koji raste sa svojim građanima i otvara vrata uspjehu. Podgorica je spremna za nove izazove, a mi smo tu da je vodimo ka budućnosti – još jače", poručio je Orahovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се