Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

15. 09. 2024. 13:09 >> 13:09
Čitaj mi:

Mašković

Fokus na podstanare, mlade preduzetnike i jačanje lokalne ekonomije

Program Evropskog saveza predviđa podršku podstanarima, preduzetnicima koji se bave deficitarnim zanimanjima i poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom, a izgradićemo i inovacioni centar za mlade koji će biti inkubator za mlade preduzetnike i start-up kompanije, saopštio je Miloš Mašković, kandidat za odbornika na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“.

Kako navodi u saopštenju, program tog političkog subjekta je realno ostvariv.

"Građanima Podgorice ponudili smo sve ono što se može realizovati u naredne četiri godine. Nismo obećavali avione, kamione i tramvaje koji nije realno da se dese u našem glavnom gradu”, rekao je Mašković.

Mašković je istakao da je dio programa Evropskog saveza posvećen podršci podstanarima.

„Znamo da cijene nekretnina divljaju zato ćemo omogućiti još veće subvencije za podstanare, udvostručićemo ih u narednom četvorogodišnjem periodu, kako bismo na taj način pomogli ljudima koji nemaju svoj krov nad glavom. Sa druge strane kreiraćemo i bazu podstanara, jer trenutno ne postoje relevantni podaci koliko je podstanara u Glvnom gradu, a procjenjuje se da ih je oko dvadeset hiljada”, naveo je Mašković.

Prema njegovim riječima neće izostati podrška ni za preduzetnike koji se bave deficitarnim zanimanjima.

„Podržaćemo ih subvencijama za njihove poslovne prostore ukoliko zapošljavaju od dvoje do deset ljudi”, dodao je Mašković.

Mašković je kazao da će u naredne četiri godine biti uveden moratorijum na cijene parkinga.

„Uvešćemo moratorijum i na cijene zakupa tezgi na tržnicama i pijacama, kako bismo pomogli malim preduzetnicima i na taj način osnažili našu lokalnu ekonomiju”, istakao je Mašković.

Mašković je naglasio da je potrebno u Podgorici stvoriti uslove da mladi svoje biznise i ideje razvojaju u svom gradu.

„Izgradićemo inovacioni centar za mlade koji će biti inkubator za mlade preduzetnike i start-up kompanije i na taj način omogućiti da mladi ljudi svoje biznise, svoje ideje, razvijaju u našem gradu i da stvorimo jedan ambijent u kojem rastu, a ne da zbog želje za uspjehom napuštaju naš grad i državu”, rekao je Mašković.

Evropski savez će, kako je naveo, omogućiti besplatan prevoz za đake, studente i penzionere, odnosno besplatan javni prevoz, dok će sa druge strane dati subvencije za one đake i studente koji se školuju ili studiraju izvan glavnog grada.

„Potrudićemo se da na najbolji mogući način revidiramo ono što je položaj osoba sa invaliditetom koje su zaposlene u glavnom gradu. Pokušaćemo da analiziramo šta su to ključni problemi i konkretnim akcijama učinimo boljim položaj osoba sa invaliditetom”, zaključio je Mašković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се