Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.J.

15. 09. 2024. 16:19 >> 16:19
5
Čitaj mi:

miloš đuričković

"Etnička segregacija prijetnja za crnogorsko društvo"

Kandidat na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“ Miloš Đuričković u saopštenju dostavljenom medijima saopštio je da "moramo krenuti da mijenjamo stvari već od 29. septembra, već od Podgorice".

"Čija su naša đeca, naši nastavnici i naše škole? Koliko je zlo režim Aleksandra Vučića najbolje se vidi na ovom primjer. Tačnije, na ovom primjeru se vidi koliko im smeta Crna Gora kao koncept građanske države u kojoj nema segregacije po osnovu vjerske ili etničke pripadnosti", saopštio je Đuričković. 

Malo im je, kaže, što građane Crne Gore već godinama svrstavaju u "etničke torove, dijele po osnovu zastave, himne, vjere već i u školske učionice žele uvesti umobolne torove".

"Da se oni pitaju, školske klupe bi obilježavali po etničkoj pripadnosti a onda to prodavali kao demokratiju jer i drugi imaju svoje klupe. Njima ništa nije sveto i sve je podređeno njihovom nacionalističkom cilju pa i đeca. To znamo već odavno. Problem je što mi kao društvo nemamo institucije a ni volje kod vladajućih struktura, da se pozabave ovim problemom i da zaštite građane i đecu od bolesnog režima iz susjedne države", navodi se u njegovom saopštenju. 

Prema njegovim riječima, možemo imati različita mišljenja po pitanju raznih tema ali svi zajedno moramo sačuvati đecu i dati im šansu da budu bolji i pametniji nego što su naše i prethodne generacije bile.

"Moramo krenuti da mijenjamo stvari već od 29. septembra, već od Podgorice. Moramo! Trebaju nam institucije. Ako ne zbog nas onda zbog naših potomaka", zaključuje Đuričković. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се