Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.J.

14. 09. 2024. 07:47 >> 07:51
Čitaj mi:

crnogorska evropska partija

"Vjerujemo da ćemo biti faktor vlasti u Podgorici"

Crnogorska evropska partija (CEP) je novi subjekt na političkoj sceni Crne Gore i kao takav prvi put učestvuje na izborima u Podgorici, saopštio je član Predsjedništva i Glavnog odbora CEP-a i odbornički kandidat Zoran Damjanović.

"Odluka rukovodstva stranke da samostalno učestvujemo na ovim izborima je dokaz da imamo kompetentne i stručne ljude i nadasve ličnosti neokaljanih biografija, i da će sve ono sto obećamo u predizbornoj kampanji biti ispunjeno, ako budemo - a vjerujemo da oćemo, faktor vlasti u Podgorici i Crnoj Gori. Građani Podgorice svakodnevno nam ukazuju na saobraćajne i komunalne probleme kao i na veliki broj neriješenih zahtjeva za legalizaciju individualnih objekata. Naši stručni timovi su sačinili programe kako riješiti ove probleme i oni su dostupni građanima kroz veliki broj dosad prezentiranih saopštenja", navodi u saopštenju.

Ističe da će se CEP zalagati da se dodijeli plac i obezbijede sredstva Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za izgradnju gradske saborne crkve kao i plac za izgradnju zgrade svih važnih Crnogorskih institucija.

"Smatramo da je Podgorica kao glavni grad to u obavezi da uradi. Takođe želim da istaknem da izgradnjom gradske saborne crkve CEP ne odustaje i nikad to neće uraditi, od glavnih načela partije a to su: raskid sramnog temeljnog ugovora i vraćanje svih sekularnih objekata u vlasnistvo drzave Crne Gore. I niikad nećemo odustati od naših principa i zahtjeva da se stare naše crnogorske crkve i manastiri, naši starina danas i od 1918. okupirani hramovi vrate u vlasništvo i posjed Crne Gore i da u njima služi naša domicilna, autentična crkva, a ne njima da gospodari strana crkva druge države", navodi Damjanović. 

Prema njegovim riječima, vrlo brzo će građani imati na uvid i rezoluciju o genocidu nad Crnogorcima "izvršenim od strane srbijanske vojske, žandarmerije i plaćeničkih odreda u kraljevini SHS od 1918. pa decenijama nadalje".

"Naravno jos jače ćemo se zalagati za ulazak CG u EU i jačanje odnosa sa NATO zemljama, čija je Crna Gora punopravna članica. Na kraju kao rođeni Podgoričanin vjerujem da ce građani na ovim izborima prepoznati Crnogorsku evropsku partiju -CEP, kao partiju koja će zaista raditi na razvoju Podgorice a samim tim i na očuvanju Crne Gore", zaključio je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се