Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

12. 09. 2024. 07:52 >> 07:52
Čitaj mi:

CEP

Glavnom gradu hitno potreban atletski stadion

Član Predsjedništva i Glavnog odbora Crnogorske evropske partije i bivši atletski reprezentativac Crne Gore Marko Daković istakao je da je nedopustivo da Glavni grad nema potrebnu infrastrukturu za treniranje atletike, te da će ta stranka kada uđe u podgorički parlament pokrenuti hitan postupak da se izgradi altetski stadion.

Kako je Daković naveo u saopštenju, Podgorica je jedini glavni grad neke države u Evropi, a možda i na svijetu, koji nema atletsku stazu, ni stadion.

"To je nešto što je nedopustivo, nešto što prevazilazi sportski aspekt. To je jednostavno civilizacijska potreba. Isto kao što su pozorište, opera, škole, vrtići, bolnice... Zašto se nije napravilo nešto što košta koliko famozni majbasi koje je kupila stara, a sad se njima vozi nova vlast. Zašto se niko ne sjeti Veliše Mugoše čuvenog crnogorskog i podgoričkog atletičara, koji je pronio ime Crne Gore širom svijeta? Zato što ih nije bilo briga i nije ih sad briga. Zato što ne razumiju da je atletika osnova, baza sporta i da je ona ishodište svega što se zbiva na svjetskoj sportskoj sceni", navodi Daković.

Poručuje da će CEP ulaskom u podgorički parlament pokrenuti inicijativu da se po hitnom postupku dodijeli plac za izgradnju atletskog stadiona i da djeca imaju gdje da nauče da pravilno trče i da se pravilno razvijaju.

"Podgoričani, zaokruživanjem broja 8 glasate ne za partiju, glasate za civilizacijsku normu", poručio je Daković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се