Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Vanja Kovačević, TVCG ]

07. 07. 2024. 21:08 >> 21:08
Čitaj mi:

Purgatorije

Za koncert klape "Kambi" višeminutni aplauz

U okviru festivala Purgatorije sinoć je u Tivtu nastupila klapa "Kambi". Svojim hitovima, ali i pjesmama drugih dalmatinskih interpretatora, potvrdila je status jedne od najboljih mediteranskih klapa, što je nakon koncerta višeminutnim aplauzom potvrdila i publika na ljetnjoj pozornici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Svako ko plovi Mediteranom ima svoje razloge za to. Kao i onaj ko piše o njemu, zapisuje u Mediteranskom Brevijaru Predrag Matvejević. Zašto je klapa "Kambi" počela da pjeva, možda će ostati tajna, ali je sigurno da su nam svih ovih godina uljepšavali živote, činili ih boljim i smislenijim.

Osnovana još 1986., ime je dobila po plemićkoj porodici Kambi i istoimenoj kuli u Kaštel Kambelovcu, a tokom svog postojanja makar ga je dvostruko opravdala: plemićki i otmeno se bave muzikom, a poput kule nadvisuju mnoge druge.

"To je u principu slušalačka glazba, gdje publika jednostavno sjedi, uživa i jednostavno od tih dva sata se dogodi ta jedna lipa emocija i jedna lipa interakcija, kao što je već bila tu izvanredna", kaže Mislav Biočina.

Emotivno, upečatljivo i na umjetnički vrijedan način klapa je interpretirala hitove "Dok nas vrime ne iscidi", "Otvori mi svoje dvore", "Neprolazna", "Ne more mi bit", "Odlazak", "Kriva karta", "Oči boje lavande", "Ćale moj" i druge. Koncert klape "Kambi" organizovali su Bokeljska udruga muzičara "A capella" iz Tivta i tivatski Centar za kulturu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније