Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.Č.J.

13. 08. 2024. 09:56 >> 09:59
Čitaj mi:

sjutra u 21 sat

Predstava "Laž" na Purgatorijama

Predstava „Laž“ sedma takmičarska predstava u ovogodišnjoj selekciji rađena prema tekstu Florijana Zelera i u režiji Nikole Ljuce, biće izvedena sjutra u 21.00 h na Ljetnjoj pozornici u Tivtu. Ova pozorišna predstava rađena je u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta iz Beograda.

„Koliko mi sebe i nama najbliže lažemo? Da li to radimo iz želje da zaštitimo voljenu osobu ili da bi sebe sačuvali. Ovako nabrojano to deluje poprilično prozaično iako nudi mogućnost za samodovoljnu refleksiju lake komedije. Namera mi je da sa pažljivo odabranim glumcima napravim predstavu koja živi u trenutku, koja zavede publiku da gleda jednu (samo) zabavnu i provokativnu komediju o savremenom životu. Scena je realistično bogata, stan srednje klase. Glumci se fizički i emotivno do kraja prepuštaju svojim strahovima, neurozama i igrama. Na trenutke treba da deluje kao mešavina savremenog bulevarskog pozorišta i sitkoma. Međutim, kako tekst sam sebe počne da dekonstruiše i vešto otkriva prave namere likova tako se i sam postupak menja kao nečemu što je duboki psihološki realizam, koji je čak i isuviše stvaran. Rediteljski postupak pojačava idejne potke drame i ogoljava samu suštinu pozorišne (životne) igre”, navodi Nikola Ljuca.

Prevod teksta uradila je Olja Petronić, a scenografiju Lazar Bodroža. Dramaturg je Staša Bajac, kompozitor Janja Lončar, dok je za scenski govor bila zadužena Dijana Marojević.

Kroz ovu predstavu nas vode glumci Miloš Biković i Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Orašanin Teodosić, koji igraju dva bračna para koja će tokom jedne večeri otkriti mnogo skrivenih istina jedni o drugima.

Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10:00 – 14:00h i na blagajni Ljetnje pozornice od 19.00h - 22.00h.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније