Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

24. 12. 2021. 15:04 >> 15:13

CNP

Premijera predstave "Bladi Mun" 28. decembra

Premijera predstave "Bladi Mun" Ane Đorđević biće premijerno izvedena 28. decembra na Velikoj sceni, a na repertoaru je i 29. i 30. decembra.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare povodom premijere, Ana Đorđević specijalno za CNP napisala je novu verziju svoje drame "Crna kutija", nastale po uzoru na film "Savršeni stranci", smještenu u crnogorski milje, sa donekle izmijenjenim odnosima, produbljenim sukobima i sa dodatim još jednim licem, ovoga puta pod nazivom "Bladi Mun".

Dramaturg je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Milanović Petrović, kompozitorka Ivana Čanović, asistentinja rediteljke je Nataša Milićević, a izvršni producent Danilo Milatović.

U predstavi igraju: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Direktor Crnogorskog nardnog pozorišta Marko Baćović je kazao da je "Bladi Mun" inspirativina i dragocjena priča koja govori o višeslojnosti svakog ljudskog bića.

"Ovaj tekst nosi u sebi još nešto dublje od ranijih verzija – ova igra je i drama i komedija i priča o nama, bezvremena, univerzalna priča o svakodnevici, skrivanju, otkrivanju, koja govori o tome koliko zapravo i čime mi sijamo i na koji način nešto u nama producira život nekih drugih duša oko nas", kazao je Baćović.

Đorđević je istakla da je ovaj tekst pisala posebno za ovo podneblje, ovo pozorište i u skladu sa vremenom u kome živimo.

"Uvela sam osmi lik, koji ne postoji ni u jednoj drugoj verziji ovog djela – osobu koja, za razliku od ostalih protagonista, nema šta da krije. Lik Sunčice, kako joj samo ime kaže, u odnosu na naziv predstave predstavlja sve one divne, dobre ljude koje ne primjećujemo koji žive na socijalnim marginama našeg društva”, kazala je Đorđević.

Dramaturg Stefan Bošković je naglasio da je dramatizacija popularrnih filmova uvijek klizav teren.

"Ovo je jedan od onih rijetkih procesa iz kojeg sam naučio mnogo više nego što sam mislio da mogu da naučim i zaista sam uživao", zaključio je Bošković.

Sunčicu igra Branka Otašević, koja je rekla da joj je povjerena uloga bila velika odgovornost.

Glumica Sanja Vujisić je izrazila zadovoljstvo što ponovo radi u Crnogorskom narodnom pozorištu.

"Ovdje se osjećam kao kod kuće, posebno zbog ekipe sa kojom sam radila na ovom procesu i koja nosi kvalitet ove predstave. Zahvalna sam Ani što me je odabrala za ovu ulogu i što mi je dala slobodu u građenju lika", rekla je Vujisić.

Glumica Kristina Obradović je rekla da je povratak na scenu u svojoj matičnoj kući nakon pet godina pauze za nju bio veliki izazov.

"Divno je i rijetko, posebno u pozorištu, raditi sa osobom koja je i reditelj i koja je i pisala tekst koji radite, a mi smo imali tu priliku", kazala je Obradović na konferenciji za medije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније