Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

A.J.

11. 04. 2024. 11:11 >> 11:11

CNP

“Ujka Vanja” u subotu na Velikoj sceni

Predstavu “Ujka Vanja”, prema A. P. Čehovu, u uzbudljivom rediteljskom čitanju Mirka Radonjića, publika će moći da pogleda u subotu 13. aprila na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, saopšteno je iz Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP).

Kako je zapisala kritičarka Iva Čukić-Šoškić, ono što je Mirko Radonjić uspio, sada već u duhu prepoznatljive poetike, jeste da od ove drame ne napravi atmosferu mrtvila i čamotinje, kako su to, suprotno Čehovljevim željama, radili mnogi reditelji.

“Ova inscenacija živo svjedoči o apsurdnosti ljudske egizistencije, ali i o društvenoj nejednakosti i uslovima u kojima ljudi žive u zajednici, uključujući i našu, polemišući živo sa tekstom i nadograđujući ga kroz istraživački umjetnički proces”, istakla je Čukić-Šoškić u kritici ove predstave.

Uloge su povjerene: Aleksandru Gavraniću, Jelici Vukčević, Anji Misović, Tihani Ćulafić, Pavlu Preleviću, Ivanu Bezmareviću, Iliji Gajeviću i Jeleni Laban.

Iz CNP-a su istakli da je tekst preveo Mirko Radonjić, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Ilija Đurović, scenografiju Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, dizajn svjetla Mirko Radonjić. Za muziku u predstavi zadužen je bend “Pojačano prisustvo” koji čine Ilija Gajević, Jelena Laban i Pavle Prelević. Asistentkinja režije i dramaturgije je Marija Backović, asistentkinja scenografa Jelena Ivančević, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Ulaznice se mogu se rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније