Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Krsto Gazivoda, TVCG

23. 08. 2024. 07:14 >> 07:14
Čitaj mi:

PORODICA AĆIMIĆ

Vatra im je odnijela sve, borave kod rođaka i nadaju se pomoći

Vatra im je odnijela sve. Kuću, ušteđevinu, mašine. Porodica Aćimić iz Donjih Mrka u požaru čiji uzrok još nije poznat ostala je bez svega što je decenijama stvarala. Sada borave kod rođaka, kako bi ponovo stali na noge potrebna im je pomoć svih.

Godine rada i truda, da porodica Aćimić sredi kuću u Donjim Mrkama, nadomak Podgorice, pretvorile su se u pepeo. Požar koji je izbio u petak veče, u svega pola sata uništio je sve što su stvaraili Ljeposava Aćimić i njen suprug.

"Došli su vatrogasci poslije jedno pola sata, nisu mogli prije vjerovatno. Dobro su radili i treba im se zahvalit kako su dobro radili do 12 uveče. Do 12 malo su to izgasili, ali su dežurali do u nedjelju veče. Nije se moglo dolje ugasit jer veliki je materijal bio", kazala je 

A na donjem spratu izgorjela je vrijedna oprema i imovina koju su sticali tokom godina kako bi im makar starost lakše pala.

"Dva traktora koja nisu korišćena, bila su 2 agregata koja nisu korišćena bilo je dvije sege, mašine, strug, drob. Koliko je bilo toga, ne mogu da nabrojim", Ljeposava Aćimić.

A danas, nekoliko dana kasnije Ljeposava nas je dočekala riječima koje je pomislila da nikada u životu neće izgovoriti.

"Kad mi padne na um, kad vidim što se radi, mladi momci poginu, to se ne može vratit, a ovo će se nekad vratit", kaže Ljeposava. 

I vratiće se, samo je put dugačak. Kompletna kuća moraće da se ruši i gradi nanovo. Vatra je odnijela i porodičnu ušteđevinu, koja bi im bila od pomoći da ponovo stanu na noge. U pokušaju da makar njih, Ljeposava je zadobila opekotine. Ovih dana boravili su kod rođaka, ali ipak, kaže, ništa kao rodni dom.

"A bih rado, imam tu jedan prasedarnik. Da mi nijesu dvoje prasadi, oprala bih, ne bih ni malterisala, uskočila bih, dva kauča iz kraj donijela i tu bi živjela'', priča Aćimić. 

Stoga se nadaju u sve dobre ljude, da će im pomoći uplatom na žiro račun u Erste banci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније