Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

21. 08. 2024. 08:49 >> 09:16
Čitaj mi:

uhapšen u tivtu

Osumnjičen da je državljanina BiH prisiljavao na rad i oduzeo mu dokumenta

Policija je u Tivtu uhapsila G.S. (40), osumnjičenog za krivično djelo trgovina ljudima, saopštili su iz Uprave policije. Kako navode, G.S. je izvršio štetu državljaninu Bosne i Hercegovine na način što je u periodu od 26. maja do 16. avgusta, uz prijetnju po život i tijelo oštećenog, dovodeći ga u zabludu, zadržavanjem njegovih ličnih isprava i držeći ga u položaj zavisnosti, nad njim imao kontrolu u cilju eksploatacije za rad u jednom ugostiteljskom objektu u Tivtu koji je u vlasništvu izvršioca.

Na početku zaposlenja G.S. je doveo u zabludu oštećenog i oduzeo mu pasoš kada je kao razlog za to naveo sačinjavanje ugovora o radu za ovo lice, što nije učinio do dana prijave, naveli su iz policije.

"Nadalje, G.S. je 3. avgusta oko 23.00 časova odveo oštećenog u šumski predio u mjestu Luštica i držeći u rukama podesno sredstvo uputio mu više riječi prijeteće sadržine po život i tijelo. Tom prilikom je od ovog lica oduzeo i ličnu kartu i vozačku dozvolu. Osim toga, izvršilac oštećenom nije isplatio mjesečnu zaradu za jul, na taj ga način dovodeći u položaj zavisnosti. Policija je prikupila obavještenja od više građana, izvršila pretrese na više lokacija i preduzela niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti što je rezultiralo lišenjem slobode G.S. koji će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost", naveli su iz Uprave policije.

Od izvršioca su, dodaju, oduzeta lična dokumenta na ime oštećenog koja su mu vraćena.

"Ovo je nastavak dobrih aktivnosti Uprave policije u suzbijanju svih oblika trgovine ljudima, a koje su prepoznate u posljednjem izvještaju Stejt departmenta i međunarodnih partnera gdje je Crna Gora uklonjena sa liste zemalja koje su pod nadzorom i prepoznata kao država koja ulaže velike napore na suzbijanju trgovine ljudima", zaključili su iz policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније