Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.B. [ N1 ]

28. 10. 2024. 18:28 >> 18:38
1
Čitaj mi:

ZELENSKI

"Podrška Ukrajini će ostati, bez obzira na ishod izbora u SAD"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da mnogo toga zavisi od ishoda predsjedničkih izbora u SAD 5. novembra, ali ne baš sve.

"Nije samo lider taj koji mijenja politiku. Mi ne znamo ko će biti predsjednik, ali podrška Ukrajini od obje strane će sigurno ostati. U svakom slučaju, američki Kongres, sa kojim smo razvili snažan odnos, imaće uticaja na rat, bez obzira ko bude predsednik", rekao je Zelenski za indijski list Tajms of Indija.

Kako je kazao, ipak je predsjednik taj koji će oblikovati američku spoljnu politiku jer je to njegova ustavna dužnost.

On je istovremeno priznao da, ako se politika SAD promijeni i prestanu da podržavaju Ukrajinu, onda će to biti teško za Kijev.

"Ako SAD budu rekle da ne podržavaju suverenitet Ukrajine, već samo odbranu njenih teritorija, onda će to svakako biti vrlo teško za nas, ali to će se desiti samo ako se američka politika promijeni u potpunosti. Razmišljaćemo šta da radimo ako se to dogodi, ne sada", poručio je ukrajinski lider.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније