Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1, Portal RTCG ]

28. 10. 2024. 20:53 >> 20:53
2
Čitaj mi:

IZRAELSKI PREMIJER

Netanjahu: Želim normalizaciju odnosa sa arapskim zemljama

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da želi da nastavi diplomatske napore za normalizaciju odnosa sa zemljama Bliskog istoka.

„Težim da nastavim proces koji sam započeo prije nekoliko godina istorijskim potpisivanjem Abrahamovog sporazuma za postizanje mira sa drugim arapskim zemljama“, rekao je premijer u izraelskom parlamentu.

Sporazum je, uz posredovanje SAD u 2020, postignut sa Bahreinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Marokom i Sudanom, i davao je nadu u normalizaciju odnosa sa Saudijskom Arabijom.

„Potpisali smo četiri mirovna sporazuma, mir za mir, sa važnim zemljama Bliskog istoka“, rekao je Netanjahu. 

Netanjahu je dodao da ove zemlje, kao i druge, jasno vide udarce koje Izrael nanosi onima koji napadaju, „iranskoj osovini zla“.

Saudijska Arabija je započela pregovore 2020. godine u cilju približavanja Izraelu.

Svi pregovori su prekinuti nakon izbijanja rata u Gazi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније