Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Rts.rs/M.L.B.

07. 09. 2024. 09:05 >> 09:07

juriš dronovima

Ruski masovni napad "šahedima" na Kijev; Zelenski: "Minsk" je zamka

Rusija je masovno napala noćas Kijev jurišnim dronovima "šahed", saopštile su vlasti Ukrajine, naglasivši da su svi dronovi oboreni. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je "Minsk" najgore što može da se desi i da se u njega nikada ne treba vraćati, jer je zamrznuti konflikt najteža stvar.

Eksplozije u Voronješkoj oblasti, pogođeno skladište municije

Vanredno stanje proglašeno je u Ostrogoškom okrugu Voronješke oblasti, na čijoj teritoriji je izbio požar nakon pada ukrajinskog drona, saopštio je gubernator Aleksandar Gusev.

"U okrugu Ostrogoški, gdje je noću izbio požar u blizini eksplozivnih objekata i počela detonacija, proglašeno je vanredno stanje. Evakuišu se stanovnici napisao je Gusev na Telegram kanalu.

Prema preliminarnim informacijama, nema povrijeđenih civila

Bijela kuća: Iranske rakete u Rusiji nagla eskalacija rata

Bilo kakva isporuka balističkih projektila od strane iranskog režima Rusiji značiće oštru eskalaciju rata koji je vodio protiv Ukrajine, saopštila je Bijela kuća, reagujući na izvještaj o mogućem transferu iranskih balističkih projektila, prenosi Rojters.

Još u avgustu je postalo poznato da Rusija očekuje "neizbježno snabdijevanje" stotinama balističkih raketa kratkog dometa "Fath-360" iz Irana.

Takođe je saopšteno da desetine ruskih vojnika savladavaju nove tipove satelitskog vođenog naoružanja u Iranu, napominje agencija.

Istovremeno se poziva na list Volstrit džurnal, koji je juče objavio da su iranske rakete već isporučene Rusiji.

"Upozorili smo da Rusija i Iran produbljuju svoje bezbjednosno partnerstvo od početka potpune ruske invazije na Ukrajinu i izrazili smo zabrinutost zbog ovih izvještaja", rekao je portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Šon Savjet.

Peskov: Rusija ima dovoljno snaga da potisne Ukrajinu iz Kurska

Rusija će imati dovoljno snage i sredstava da potisne Oružane snage Ukrajine iz Kurske oblasti i zaštiti Belgorod, istakao je zvanični predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov za RIA Novosti.

Pres-sekretar ruskog predsjednika je, odgovarajući na pitanje da li Rusija ima dovoljno snaga i sredstava da potisne neprijatelja sa teritorije Kurske oblasti i zaštiti Belgorod, odgovorio potvrdno.

"Da", kratko je odgovorio Peskov.

Zelenski: "Minsk" je zamka i najgore što može da se desi

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je na na sjednici 50. međunarodnog foruma "Ambrozeti", da je "Minsk" zamka i "najgore što može da se desi, u nju se ne može vratiti".

Odgovarajući na pitanje o sporazumima iz Minska i postizanju stabilnog svijeta, on je napomenuo da je Ukrajina dio buduće bezbjednosne infrastrukture za svijet, prije svega za Evropu.

"Minsk" je najgore što može da se desi i u njega se nikada ne treba vraćati. Zamrznuti konflikt je najteža stvar.

Ovo je pauza koja Rusiji, kao agresoru, daje priliku da se pripremi. To je uradila Rusija“, naglasio je Zelenski.

Masovni noćni udar "šahedima" na Kijev

Rusija je napala noćas Kijev jurišnim dronovima "šahed", saopštile su prijestoničke vlasti Ukrajine.

Noćni napad je bio masivan, ni jedan neprijateljski dron nije stigao do cilja, saopštila je vojna uprava grada Kijeva.

Prijestoničke vlasti su naglasile da su eliminisani svi dronovi koji su ugrožavali taj grad.

"Neprijateljske bespilotne letjelice počele su da dolijeću na našu teritoriju još prije ponoći, iz različitih pravaca. Dronovi su se približili Kijevu oko tri sata ujutru", saopštio je šef KMVA Sergej Popko.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније