Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Politika [ R.B. ]

06. 02. 2024. 21:58 >> 21:58
Čitaj mi:

KLJUČNI ZA BORBU

Zelenski naredio stvaranje posebne vojne grupe za dronove

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski naredio je stvaranje posebnog ogranka oružanih snaga njegove zemlje koji bi se u potpunosti fokusirao na dronove.

Zelenski i njegovi vojni zvaničnici rekli su da su dronovi ključni za borbu Ukrajine protiv Rusije.

"Ovo nije pitanje za budućnost. Naprotiv, ono mora da pruži konkretne rezultate u bliskoj budućnosti", rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, gdje je najavio novu uredbu.

"Ova godina mora biti odlučujuća u mnogim aspektima. I jasno na bojnom polju. Sistemi bespilotnih letjelica su pokazali svoju efikasnost na kopnu, na nebu i na moru."

Mihail Fedorov, ukrajinski ministar za digitalnu transformaciju, rekao je da će ova posebna grana pružiti "snažan podsticaj" tehnološkom razvoju vojske.

U decembru je Zelenski obećao da će Ukrajina proizvesti milion dronova 2024.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније